Izetbegovića, kojom je poručio da su bošnjaci, kako on kaže, prebrojani, komentarišući da je Bakir
Izetbegović i dalje mentalno ostao u ratu, i da je on samo slika i prilika kompletnog bošnjačkogpolitičkog misaonog sklopa.
Bakir prebrojava ljude i onove, Zukan Helez prebrojava koliko je raketa mogao da kupi umjesto respiratora, prebrojavaju se ljudi po džamijama, i ko zna šta se još prebrojava. A trebali bi brojati
koliko su investicija odbili, koliko ćemo miliona izgubiti njihovom tvrdoglavošću, i koliko su, prije svega bošnjačkog, naroda otjerali svojom politikom. To brojanje je vjerovatno i više sramno i ponižavajuće od ovog koje oni rade.” Navodi Stevandić.
Stevandić dodaje da se u ovim danima razotkrila sva bošnjačka politika koja se godinama vodila, politika isključivo jednog naroda i politika jedne države bez Srba i Hrvata, i da se na bilo koju odluku koja nije u skladu sa tim ciljevima, odmah poziva na rat te da kad im ne prolazi igranje na kartu jedine žrtve proteklog rata, igraju na kartu istrebljenja drugih naroda.

Stevandić je dodao da ne očekuje nikakve posljedice po Bakira Izetbegovića, kad je u pitanju reakcija međunarodne zajednice, jer njihova tišina dovoljno govori, pogotovo kad se uzme u obzir brzina kojom pohrle da osude izjave političara iz Republike Srpske.

Autor: agencije