Među novozaraženima, radi se o 100 muškaraca i 147 žena, od kojih je 29 mlađe, 159 srednje i 59 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta 87 osoba je iz Banjaluke, 42 iz Trebinja, 27 iz Bijeljine, 18 iz Doboja, deset iz Srpca, osam iz Foče, po šest iz Gradiške i Mrkonjić Grada, po pet osoba iz Zvornika i Novog Goražda, po četiri iz Kneževa, Laktaša, Ugljevika i Šekovića, po tri iz Modriče i Šipova, po dvije iz Dervente, LJubinja i Prnjavora i po jedna osoba je iz Bileće, Kozarske Dubice, Lopara, Pala i Teslića.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su tri smrtna slučaja. Radi se o ženskim osobama starije životne dobi iz Banjaluke, Mrkonjić Grada i Istočnog Novog Sarajeva.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 114.487 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 6.405 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona. Testirano je ukupno 431.146 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 103, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 49, a u ostalim bolnicama 54. Na respiratoru je pet osoba, u UKC Srpske četvoro, a u ostalim bolnicama jedna.

Izvor: Srpskainfo