Portparol SNSD-a Radovan Kovačević konstatovao je da je sraman komentar američke Ambasade u BiH o izjavama srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, a koje predstavljaju reakciju na prijetnje Bakira Izetbegovića.

On navodi da je izgleda njima jedini problem Milorad Dodik, a ne neko ko prijeti ratom i nasiljem.

– Јoš jedna potpuno sramna izjava iz američke Ambasade. Kada Milorad Dodik reaguje na direktnu prijetnju ratom i nasiljem Srbima i Republici Srpskoj i kada u toj reakciji samo kaže baš to da nas niko neće brojati i da ako bilo kome padne na pamet da nas već broji, da nas ima dovoljno, da onda na to dobijemo reakciju da je zbog takve Bakirove prijetnje uslijedila neodgovorna reakcija Milorada Dodika – kaže Kovačević.

Navodi da kada Milorad Dodik da izjavu koja je potpuno bezopasna i nikog ne vrijeđa, opet su spremni da pričaju sve najgore o njemu, dok se za druge traži balans i opravdanje.

– Stvarno ne znam na koji način više to da komentarišem. Kada Milorad Dodik da izjavu koja je potpuno bezopasna, koja nikoga ne vrijeđa, koja je u skladu sa Ustavom Bosne i Hercegovine, Dejtonskog sporazuma, onda ne traže bilo koga drugog da bi ga stavili u balans ili da bi pravili balans nego su spremni da govore sve najgore o Miloradu Dodiku. Spremni su da mu prijete, spremni su da mu uvode sankcije, jednom, drugi put, nije bitno koliko puta samo da se osudi Milorad Dodik. Ali kada imamo Bakira Izetbegovića koji direktno govori o oružju, govori o vojnicima, govori o broju mladih ljudi koji će da ratuju i ponovo da ubijaju Srbe i srpsku djecu, onda je potrebno opet da se stavi u kontekts Milorad Dodik – rekao je Kovačević.

Kaže da američka Ambasada ne treba ništa da osuđuje jer je ovaj narod sebi birao svoje predstavnike i ne treba ići protiv toga.

– Nemojte više da nam popujete, da nam govorite šta je potrebno ovom narodu. Ovaj narod, kao slobodni narod na izborima, slobodnim izborima bira svoje predstavnike. Vaš jedini problem je što ne možete nikako da poštujete volju ovog naroda. Počnite da poštujete volju ovog naroda, imaćemo onda konačno dobre i normalne odnose kakve bi trebali da imamo – ističe portparol SNSD-a Radovan Kovačević za ATV.