U organizaciji Narodne biblioteke „Ćirilo i Metodije“ i Dječijeg vrtića „Radost“, upriličeno je druženje za najmlađe pod nazivom „Čitaonica – pričaonica na otvorenom“. U dvorištu vrtića „Đurđevak“ na Urijama, mališanima su podijeljene besplatne članske karte prijedorske biblioteke. Zeko Knjigoljubac proveo je mališane kroz čarobni svijet bajki. Druženje uz knjigu na otvorenom bilo je prilika da djeca podijele utiske o svojim omiljenim bajkama. Vršilac dužnosti direktora Dječijeg vrtića „Radost“ Tatjana Brdar ističe da mališani koji pohađaju ovu predškolsku ustanovu rado učestvuju u aktivnostima prijedorske biblioteke.

“Nadamo se da će ovo prerasti u jednu lijepu tradiciju, jer se djeca uvijek raduju ovakvim aktivnostima, tako da sam sigurna da im je danas bilo zanimljivo. Zahvaljujemo se predstavnicima prijedorske biblioteke na besplatnim članskim kartama i nadamo se da će mladi u budućem periodu postati njihovi najaktivniji čitaoci”, rekla je Brdareva.

Direktor Narodne biblioteke „Ćirilo i Metodije“ Gordana Vila kaže da su djeci   pokazali enciklopedije koje se inače ne iznose iz biblioteke.

“Ovo je prva ‘Čitaonica-pričaonica’ za najmlađe ovog ljeta, a druga će biti u avgustu u centralnom vrtiću. Nastavljamo aktivnosti posvećene najmlađima, a cilj je popularizacija knjige među djecom, povećanje našeg članstva i promocija naše ustanove”, rekla je Vila.

„Čitaonica – pričaonica na otvorenom“ održava se u okviru „Prijedorskog ljeta kulture“, a naredno druženje zakazano je za utorak u centralnom vrtiću „Radost“.

Izvor: kozarski