Džaba novci kad nisi podoban. U najkraćem moglo bi se reći za odnos Nenada Nešića i BN Televizije. Lider DNS-a potvrdio je da je zabranjen na ovom najagilnijem opozicionom mediju.  „Nisam se na BN-u pojavio ima već tri pa možda i četri mjeseca“, rekao je Nešić u jednom intervjuu. Razlog je svima jasan. Pojasnio je i sam da više nije podoban, jer je sada protivnik Mirku Šaroviću, kao i da javno ne govori ono što odgovara vlasniku BN-a Vladi Trišiću i SDS-u.

Skupi „profesionalci“

U novinarskim krugovima je poznato da su Draško Stanivuković i Nenad Nešić bili veliki lični finasijeri BN televizije i njenog vlasnika Vlade Trišića.

Teško se može podgoditi tačan iznos, ali je izvjesno da se to finasiranje, posljednjih godina mjeri u desetinama, ispravnije je reći i stotinama hiljada maraka.

Za uzvrat su dobili lojanost i propagandu od BN televizije, koja nikada ništa negativno nije objavila o njima.

Istovremeno su mogli „nogom otvarati vrata“, gostovati i komentarisati šta god žele i kad god im se prohtije da ih ponovo vide na televiziji.

Moneta za potkusurivanje

Vremena se mijenjaju. Vlado Trišić ostaje vjeran SDS-u, a sada posebno Mirku Šaroviću.

Tako je Nenad Nešić i njegov novac precrtan onog trenutka kada je postao konkurencija kandidatu SDS-a za srpskog člana Predsjedništva BiH.

Kako se kampanja bude zahuktvala za očekivati je da će se BN „okrenuti“ protiv Nenada Nešića i DNS-a.

Od „stražnjicom otvaram vrata“, preko ignorisanja do napadanja.

Zvuči poznato.

Tu mašinu BN-a prošli su mnogi.

Nekada ni novac nije dovoljan.

Draško Stanivuković za sada ostaje u milosti.

Prva faza još traje. Nenad Nešić čeka treću fazu.

autor:faktormagzin