ŠA fest je za kratko vrijeme, svojim jasnim i dobrim umjetničkim konceptom, uspio da se nametne kao nezaobilazno mjesto na mapi regionalnih dešavanja, poručila je vršilac dužnosti direktora Narodnog pozorišta RS Dijana Grbić koja je posjetila ovaj festival u Prijedoru.

Nime je dokazao i pokazao ne samo snagu lokalne zajednice, koja može biti oslonac i pokretač velikih stvari, nego i snagu kvaliteta, kvaliteta koji uvijek, bez obzira na sve prepreke, poteškoće i izazove,uvijek, uprkos svemu, ispliva na površinu. Zijah Sokolović, Nikola Zaklan, Konstrakta, Rambo ili pozorište Jazavac iz Banjaluke samo su neka od imena koja će u narednih nekoliko dana biti iskra za rasplamsavanje pozitivne energije koja će se, sigurna sam, preliti dalje na regiju kao i u godinama koje su prethodile, motivišući nas, sve nas koji se kulturom aktivno bavimo, da stvaramo i nudimo nove kulturne i umjetničke sadržaje istog ili sličnog potencijala – rekla je ona.

FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Navela je da  je budući zadataka nastaviti podržavati dobre priče poput “ŠA festa”.

Grbićeva je posjetila Galeriju “Sreten Stojanović” u kojoj je izložba radova Nikole Zaklana, a koji su nastali na prethodnim “ŠA festivalima”.

Izvor: Srpskainfo