Da politička ostrašćenost nema granica – a pogotovo u ovo, predizborno vrijeme – još jedno se pokazalo ovih dana, kad su jednu čistačicu u banjalučkom „Vodovodu“ kaznili, samo zato jer se fotografisala sa šefom Gradskom odbora SNSD-a Vladom Đajićem?! Treba li reći da su kadije i sudije ljudi Draška Stanivukovića.

Udaraju na slabije

Prema saznanjima Faktora, ovaj bizarni „incident“ dogodio se prije nekoliko dana, a kola su se, nažalost, slomila na higijeničarki Vesni Bašić.

Ona je, kako svjedoče ogorčeni radnici „Vodovoda“, imala tu „nesreću“, kako su presudili Stanivukovićeve perjanice, da je njeno prisustvo na jednom skupu SNSD-a ostalo zabilježeno na fesjbuk stranici Gradskog odbora SNSD-a, što je bio povod za ekspresnu kaznu i to u javnom gradskom preduzeću, u kojem PDP-ova politika ne bi trebalo nikome da sudi!

Nakon što je na fesjbuk stranici Gradskog odbora osvanula njena fotografija sa Đajićem, Uprava „Vodovoda“ je odmah reagovala i suspendovala već pripremljeno rješenje o njenom premještanju za pomoćnog radnika u Sektoru kvaliteta vode i ekologije.

Ovaj potez uprave, koja inače već mjesecima u firmu bjesomučno dovlači aktiviste PDP-a, među njima i svastiku gradskog menadžera Bojana Kresojevića, razbjesnio je poštene radanike „Vodovoda“ jer je svima jasno da je riječ o ničim izazvanoj političkoj odmazdi prema ženi koja preživljhva od prvog do prvog sa tom bijednom platicom – tvrde radnici.

Kakvo licemjerje i dvostruki aršini!

Da je Bašićka, kojim slučajem, bila na skupu PDP-a, u najmanju ruku dobila bi, kažu njene kolege, unapreeđenje, a ovako joj se brutalno svete zbog prisustva na skupu rivalske partije.

Inače, kako je „Faktor“ već pisao, otkako je Draško Stanivuković stupio u gradonačelničku fotelje, a sa njom „osvajajući“ i „Vodovod“, u ovo gradsko preduzeće bez javanog konkursa zaposleno je više od 40 novih radnika za čijim angažovanjem nije bilo nikakve potrebe.

Vodovod platio Draškove „Dane Petrićevca“?!

I dok se najslabije plaćeni radnici „Vodovoda“ progone zbog prisustva na političkim skupovima, ovo preduzeće je u međuvremenu nastavilo da arči narodne pare na predizbornu promociju Draška Stanivuovića.

Tako su, prema našim saznanjima, ovih dana izdvojili značajan novac za podršku proslave tzv. „Dana Petrićevca“, iako je to zapravo bio obični predizborni skup Stanivukovića za svoje komšije u ovom naselju, koji su platili svi građani Banjaluke.

autor:faktormagzin