Šef Kluba SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Snježana Novaković Bursać rekla je za Srnu da SDS i PDP konstrukcijama i lažima u vezi sa glasanjem na nedavnoj sjednici Predstavničkog doma o štetnim inicijativama poslanika iz Federacije BiH /FBiH/ prikrivaju svoje štetočinsko ponašanje i zloupotrebljavaju sopstvene mlade članove.

– U nedostatku rezultata rada i djelovanja, potpunoj konfuziji kada su u pitanju politike i stavovi od suštinskog nacionalnog interesa i odnosa unutar BiH, a posebno u ekstremnom nedostatku hrabrosti da se suprotstave bilo kojoj inicijativi i želji političkog Sarajeva i međunarodnih mentora, SDS-u i PDP-u je očito jedino preostalo da se bave manipulacijama i da tumaraju u medijskom mraku – ocijenila je Novaković Bursać.

Ona je pojasnila da je poslednji primjer konstrukcija i laž vezano za glasanje na 31. sjednici Predstavničkog doma o inicijativama poslanika iz FBiH koje u sebi sadrže elemente prenosa nadležnosti, od kojih niti jedna nije usvojena jer u prvom krugu glasanja nije bilo potrebne entitetske većine iz Republike Srpske, niti su dobile potrebne saglasnosti u nadležnim komisijama.

– Za ovaj medijski spin su iz SDS-a zlopupotrijebili mladog člana, podmećući mu neistinit tekst, što dosta govori o unutarpartijskom jadu ostatka nekad velike srpske stranke – ocijenila je Novaković Bursać.

Ovakva galama oko jasnog i urednog glasanja u Predstavničkom domu, smatra ona, služi da se zamaskira dugogodišnje štetočinsko ponašanje PDP-a i SDS-a na nivou BiH, slijepo praćenje želja i ideja političkog Sarajeva koje ove dvije stranke godinama slijede, a masovno su ih podržavali i na ovoj sjednici i zbog kojih očekuju nagradu u vidu opstanka u foteljama u kojima ih SDA i ostatak čaršije brižljivo čuva uprkos isteklim mandatim i nedostatku izbornog legitimiteta.

– Zbog svega što su učinili i čine na BiH nivou prateći politiku SDA, takozvanih građanskih stranaka i svega onoga što im se servira iz određenih ambasada, građani Republike Srpske će im u oktobru isporučiti odgovor u vidu teškog izbornog poraza – poručila je Novaković Bursać.

Autor: SRNA/RTRS