Konkurs za izbor i imenovanje generalnog direktora Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske zatvoren je danas, a prijavu je predao i aktuelni prvi čovjek ove najveće zdravstvene ustanove u Srpskoj Vlado Đajić.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Srpske raspisalo je javni konkurs za izbor i imenovanje generalnog direktora UKC-a, a koji je objavljen u Službenom glasniku  14. jula.

– Cjelokupnu proceduru sprovođenja konkursa, uključujući i zaprimanje i ocjenu prijava sprovodi Komisija koju imenuje Vlada Srpske. Rok za podnošenje prijava je 15 dana od dana objavljivanja konkursa, a blagovremeno pristiglim prijavama se smatraju i one prijave koje su putem preporučene pošte poslane u ovom roku – rekli su u Ministarstvu zdravlja ne želeći da navode koliko je prijava stiglo do sada.

U konkursu za izbor i imenovanje generalnog direktora UKC navedeno je da  kandidat treba da ispunjava opšte uslove, među kojima se nalazi uslov da nije otpušten iz državne službe na osnovu disciplinske mjere u zadnje tri godine, da nije osuđivan za krivično djelo koje ga čini nepodobnim za obavljanje dužnosti u zdravstvenoj ustanovi, da se protiv njega ne vodi krivični postupak. U posebnim uslovima navedeno je da direktor treba da bude specijalista jedne od grana medicine sa najmanje pet godina radnog iskustva na rukovodećim poslovima unutar bolničkog sektora, piše Glas Srpske.

Direktor UKC Vlado Đajić  potvrdio je da je predao prijavu.

– Ispunjavam sve uslove konkursa tako da sam se prijavio. U konkursu je navedeno da kandidat ne može biti lice koje je na funkciji u političkoj stranci, a to su kod nas prema statutu, predsjednik,generalni sekretar i članovi Izvršnog komiteta – rekao je Đajić koji je predsjednik Gradskog obora SNSD Banjaluka.

Izvor: Srpskainfo