Kada je neko u poziciji da ne može da pobijedi na izborima, već iznudi poslanički mandat, kao što je slučaj sa Jelenom Trivić, onda ništa ne iznenađuje, pa ni njen poziv upućen tužilaštvu, rekao je Srni gradonačelnik Doboja Boris Jerinić.

Povodom poziva Trivićeve upućenog dobojskom Okružnom javnom tužilaštvu da sasluša Sanju Vulić i gradonačelnika Doboja na okolnosti u vezi sa, kako je navela, krađom izborne volje građana, Jerinić je naveo da je apsolutno nepoznavanje izbornog procesa dozvoljeno ljudima koji nisu iz političkog miljea, ali da je jeziv ovaj nivo nepoznavanja izbornog procesa od narodnog poslanika.

“Uz podršku međunarodne zajednice i stranačkih ljudi u CIK-u BiH, izbori u Doboju su ponovljeni. Sve perjanice PDP-a u tom periodu bile su u Doboju – Branislav Borenović, Trivićeva i mnogi drugi. Pored razgovora, lobiranja, uticaja i ogromne pomoći CIK-a na dan izbora koja se ogledala u supervizorima koji u zakonu ne postoje, PDP je uz sav taj trud, pritisak i ucjene u Doboju osvojio 4,18 odsto ili 1.360 glasova od ukupno 63.700 birača na ponovljenim izbroima. Od toga je na izbore izašlo 32.500, a 31.200 građana nije glasalo”, precizirao je Jerinić.

On je rekao da se građani Doboja i Republike Srpske ne mogu prevariti. “Ne možete ih ubijediti da ste patriota, a scenario za svoj mandat pisati sa njemačkim turistom.

Srbi ne žele biti potlačeni, ma šta im nudili britanski ili njemački izaslanici. Vi ste se odlučili za otimanje, pritisak, ucjenu…, a mi za savezništvo sa građanima Republike Srpske”, naglasio je Jerinić.

On je naglasio da je Doboj grad koji ide putem prosperiteta, zahvaljujući Vladi Republike Srpske, predsjedniku Republike Srpske, srpskom članu Predsjedništva BiH, zajedničkim institucijama BiH, te da će zato Dobojlije uvijek podržavati ispravne i zdrave politike, a ne izdajničke koje zastupa Jelena Trivić.

“Vršite uticaj na pravosuđe, na izborni zakon, stranačke ljude imate u CIK-u, a mandat možete dobiti samo ako Vas imenuje neki od Vaših bliskih prijatelja iz međunarodne zajednice. Trivićevoj i PDP-u želim 2. oktobra isti uspjeh kao i na ponovljenim lokalnim izborima u Doboju 2021. godine. Jelena Trivić i PDP nisu ništa uradili za građane Doboja, pa je i 4,18 odsto ili 1.360 glasova Dobojlija dosta, i previše. A što se tiče tužilaštva i poziva, uvijek sam na raspolaganju kao gradonačelnik i kao građanin”, poručio je Jerinić.

Autor: SRNA/ATV