Povodom poziva Trivićeve upućenog dobojskom Okružnom javnom tužilaštvu da sasluša Sanju Vulić i gradonačelnika Doboja Borisa Jerinića na okolnosti u vezi sa, kako je navela, krađom izborne volje građana, Vulićeva je rekla da ona “politički neartikulisanu osobu Jelenu Trivić poziva na televizijski duel.

“Da zna Ustav, Jelena Trivić bi znala i nivoe vlasti i značaj poslanika. Da zna osnovne stvari, znala bi da kandidat samo glasa na izborima, kao i bilo koji drugi građanin bez bilo kakvog miješanja u izborni proces”, naglasila je Vulićeva, dodavši da Tužilaštvu stoji uvijek na raspolaganju za sve izjave i pretrese.

Ona je poručila Trivićevoj da su sve optužbe na račun Doboja iskonstruisane od nje i njenih mentora, dijela međunarodne zajednice koji upravlja BiH i podobnim poput nje.

“Imajući u vidu da ti je Kristijan Šmit drug, a da si ti nestrpljivo ambiciozna predlažem da te odmah imenuje na poziciju koju želiš, i tebe i sve njemu podobne, jer očigledno vama ništa ne znači izborna volja građana Srpske, već samo zadatak koji morate da ispunite prema svojim nalogodavcima. Inače, osim izdaje, omalovažavanja drugih, širenja dezinformacija i raznih neosnovanih optužbi građani Republike Srpske od tebe drugo ništa prosperitetno niti su vidjeli niti doživjeli”, naglasila je Vulićeva.

Ona je podsjetila Trivićevu da Sanju Vulić od 2012. godine Dobojlije biraju, a da je ona ta koja je na tuđoj nesreći i bolu, uz lažno obećanje postala poslanik.

“Ja sam za svoj grad Doboj i svoje sugrađane uradila bar nešto, a da li si ti bar za svoju mjesnu zajednicu? Tebi neka je na čast, a moja savjest je mirna. Kada te Šmit i Britanci puste, vidimo se uživo u televizijskom duelu. Biraj mjesto i vrijeme”, rekla je Vulićeva.

Podsjećamo, potpredsjenica PDP-a i predsjednički kandidat za predstojeće izbore Jelena Trivić pozvala je Okružno javno tužilaštvo u Doboju da sasluša gradonačelnika Borisa Jerinića i Sanju Vulić zbog, kako navodi, izbornih krađa tokom izbora u ovom gradu. Nakon toga je usljedila reakcija Sanje Vulić.

“Prije dvije godine smo bili svjedoci nezapamćene krađe izborne volje građana, na lokalnim izborima u Doboju. U međuvremenu je Okružno javno tužilaštvo u Doboju podiglo na desetine optužnica, kojima je obuhvaćeno 420 članova biračkih odbora. Radi se o licima koja su najvećim dijelom članovi SNSD-a i oni sigurno nisu sami došli na ideju da falsifikuju potpise 18.000 građana Doboja. Pozivam Okružno javno tužilaštvo u Doboju da sasluša Sanju Vulić i Borisa Jerinića na okolnost ko su nalogodavci pomenute krađe izborne volje građana”, poručila je Trivićeva

Autor: SRNA/mondo.ba