Član Glavnog odbora SNSD-a Saša Aulić istakao je da je sramna politička zaostavština Mirka Šarovića dijametralno suprotna njegovim lažnim obećanjima koja danas nudi, uzdajući se u kolektivnu amnezija građana Srpske.

“Sačuvaj nas Bože promjena i opšteg napretka koji nudi Mirko Šarović”, poručio je Aulić u izjavi za Srnu komentarišući Šarovićevu izjavu da oni nude građanima “siguran put za normalan život, ali i opšti napredak”, te da ne obećavaju što ne mogu ostvariti i da imaju jasan plan i znaju tačno šta treba da rade za narod i Republiku Srpsku.

Aulić je naglasio da je prva asocijacija na njegovu vladavinu 2000-ih pomilovane ubice koje su slobodno šetale ulicama Srpske i još slobodnije sprovodile mafijaški teror pod političkom zaštitom.

Druga asocijacija, naveo je Aulić, na vlast SDS-a i PDP-a je ekonomski sunovrat društva, pustošenje fabrika, kriminalna privatizacija i masovna otpuštanja radnika koja su za posljedicu imala pandemiju nezaposlenosti i opšti socijalni ponor.

“Treća asocijacija je zločinačka nebriga prema penzionerima i višemjesečno kašnjenje penzija koje su isplaćivane neredovno i u umanjenom, nerijetko polovičnom iznosu. Baš kao i plate koje u tom periodu nisu bile redovne, već su redovno kasnile i bile mizerne i nedostojne jednog radnika”, naglasio je Aulić.

On je podsjetio da nije bilo tako davno kada je Šarović u svojstvu omiljenog sarajevskog ministra sa prijetećim kažiprstom, sa govornice u Narodnoj skupštini Republike Srpske poslanicima jasno stavio do znanja da njega institucije Republike Srpske ne zanimaju i ne obavezuju.

“I ako već ima obraza da izađe pred građane nudeći opšti napredak i stabilnost, onda bi minimalno trebao da objasni tim istim građanima zbog čega to nije realizovao onda kada je bio u prilici i zašto je Republika Srpska bila u opštem rasulu za vrijeme njegove vladavine”, istakao je Aulić.

Autor: SRNA/ATV