Dok je seks u trajanju od sedam do 13 minuta za većinu ljudi zadovoljavajući, nova knjiga otkriva da skoro polovina muškaraca seks privede kraju već za dva minuta.

Dok su nedavne studije pokazale kako seks u proseku traje oko sedam minuta, ugledni stručnjak dr Hari Fič specijalizovan za lečenje muških seksualnih problema tvrdi da je čak i to preterivanje.

U istraživanju za svoju knjigu “Gola istina – Ultimativno seksualno obrazovanje za odrasle” otkrio je da čak 43 odsto parova u proseku ne vode ljubav duže od dva minuta ili oko 120 sekundi, piše australijski Star Observer, prenosi espreso.co.rs.

Kao glavne “krivce” za to navodi muškarce, premda se preuranjenom ejakulacijom smatra stanje u kojem se seksualno uzbuđenje ne može kontrolisati duže od minuta. Više od 90 odsto žena ne može da doživi vrhunac u roku od dva minuta, pa je u takvom seksu njihovo zadovoljstvo definitivno neispunjeno.

“Postoje velike varijacije između parova, pa tako neki zaista vode ljubav i do sat vremena, ali znatno je više onih čije su strastvene seanse kratke“, rekao je Fič.

Dodaje da bi muškarci koji ne mogu da odlože orgazam dva minuta od početka seksa, ali ni da ga dožive nakon 40 minuta vođenja ljubavi, svakako trebalo da posete lekara jer se takvi problemi mogu ublažiti. Parovi u proseku vode ljubav dva puta nedeljno, a posledica kratkog trajanja seksa zasigurno je i manjak želje za njim.

Izvor: prva.rs