Pred Srbima na Kosovu je napeta noć, o čemu svjedoči i činjenica da je na sjeveru pokrajine moguće i postavljanje barikada, kako saznaje Banjaluka.net.

Nivo tenzija jasno pokazuju i video sadržaji koje objavljujemo.

Takođe, prema objavama na društvenim mrežama poznavalaca lokalne situacije, albanski specijalci iz ROSU prisutni su na području Zvečana.

Stižu i vijesti o pucnjavi u Ibarskom Kolašinu, odnosno Zubinom Potoku.

Barikade su podignute u Zubinom Potoku.

Takođe, barikade su postavljene i u selu Rudare u opštini Zvečan.

Naime, od sutra bi trebalo da stupi na snagu odluka administracije Albina Kurtija o ličnim dokumentima, što je već duže vrije ozbiljan povod za međunacionalne napetosti na ovom prostoru.

Inače, kako javlja srpski portal KosSev, već nekoliko minuta u severnom delu Mitrovice čuje se sirena za uzbunu. Sirena je veoma intenzivne jačine zvuka, mnogi građani su uspaničeni, a posebno ljudi sa malom decom koji su se zatekli na ulici.

Zamenik komandira Kosovske policije za region Sever Besim Hoti trenutno nema saznanja da se bilo šta dešava u severnom delu grada, osim sirene koju i sam čuje.

U međuvremenu, međutim ovoj sireni pridružile su se i druge, uključujući i jednu na krovu automobila koji je velikom brzinom projurio iz pravca Zvečana ka centru grada.

Vidljivo je kretanje i vozila hitne pomoći sa takođe uključenim sirenama, prenosi KosSev.

Izvor: banjaluka.net