Na prijedorskom aerodromu Urije u subotu, 27. avgusta održaće se 17. Blanik kup “Prijedor 2022” potvrđeno je danas na konstitutivnoj sjednici Organizacionog odbora.

Direktor kupa LJubiša Aramanda je naglasio da će u slučaju loših vremenskih uslova rezevni datum održavanja takmičenja jedriličara biti nedjelja 28.avgust.
“Očekujemo učešće do 40 jedriličara iz svih država bivše Jugoslavije”, potvrdio je Aramanda.
On je dodao da je ovogodišnji kup dio programa obilježavanja jubilarnih 70 godina Aero -kluba Prijedor te da će, kao organizatori, pozvati sve prijatelje kluba sa kojima godinama sarađuju i to iz susjednih zemalja i regije.
” Ovakvo takmičenje je jedinstveno u Republici Srpskoj i BiH, ima ga jedino u Srbiji i Hrvatskoj gdje mi tradicionalno odlazimo, tako da očekujemo da oni sada budu naši gosti , a posebno članovi iz Aero-kluba Trstenik sa kojim je naš klub potpisao Povelju o bratimljenju”, istakao je Aramanda.
Na današnjoj sjednici je usvojen program i finansijski plan manifestacije.
Organizator Blanik kupa je Aero-klub “Prijedor” uz podršku Grada Prijedora i Vlade Republike Srpske odnosno Ministarstva porodice,omladine i sporta.
Riječ je o takmičenju pilota u preciznom slijetanju na dvosjednoj višenamjenski opremljenoj jedrilici “blanik L-23” koja se koristi za obuku, trenažu, te sportsko i akrobatsko letenje.

Izvor: prijedorgrad