Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić rekao je da je za rat neophodna mržnja, a pošto je u BiH nema dovoljno, lider SDA Bakir Izetbegović se bavi njenom produkcijom u nadi da će isprovocirati neku reakciju iz Srbije ili Republike Srpske, što mu ne polazi za rukom.

Stevandić je istakao da Izetbegović zato pokušava da probudi mržnju u Federaciji BiH i da će mu se to vratiti kao bumerang, saopšteno je iz Ujedinjene Srpske.

– Narod se ne boji Bakira Izetbegovića i njegovih izjava, već je dovoljno mudar da izbjegne njegove zamke, da ne reaguje burno na izjave jedne sitne osobe koja priželjkuje rat i krvoproliće jer to je jedini način na koji može ostati relevantan – naglasio je Stevandić.

Komentarišući sve češće ratnohušačke izjave Izetbegovića, Stevandić je rekao da je lider SDA čovjek rata i sukoba i da takva njegova politika i retorika imaju dugogodišnji kontinuitet.

– Vjerovatno je jedva dočekao da ima sagovornika na tu temu u vidu (premijera samoproglašenog Kosova) Aljbina Kurtija, što govori više o njima nego o onima o kojima oni govore – istakao je Stevandić.

Autor: SRNA/Srpskainfo