Na današnji dan, 1995. godine, Miloš Degenek je kao beba bio u koloni izbjeglih Srba iz Knina i ostatka Srpske Krajine. Danas, bivši fudbaler Crvene zvezde dobija jezive poruke iz Hrvatske.

Oluja je velika tragedija. To nije ni oluja, to je protjerivanje ljudi iz domova, otimanje imovine. Ne sjećam se jer sam bio mali, ali se moji sjećaju svega i žive tako s tim. Znam iz priča roditelja, bake i deda da smo devet dana išli traktorom. Zauvijek će ostati veliki žal i tuga za tim što smo sve ostavili dolje. Ali, to je bilo i uvijek će biti naše. Naše kuće, mjesto gde smo se rodili i postali ljudi”, rekao je Degenek za “Alo”, a njegov intervju prenio hrvatski “Indeks” s korektnim naslovom: “Zvezdaš iz Knina: Sve što smo ostavili u Hrvatskoj je naše. Uvijek je i bilo”.

I kada ovakve izjave nekog Srbina osvanu u hrvatskim medijima, komentarima na tekst nema kraja. Tako je i Degenek, baš na ovaj mučni dan, doživio novu neprijatnost u vidu uvredljivih poruka, pa i prijetnji:

“Ti nisi Degenek, ti si degen. Degenerik”, jedna je od poruka, mada je ovakvih sličnih dosta. Ovakve poruke su još i najmanje opasne, jezivije su ove:

“Slobodno dođi u Hrvatsku po tvoje stvari ako smiješ. Čekamo te”, jedna je od prijetnji bivšem štoperu Zvezde.

“Kako kmeče ovi srpski opančari! To je dokaz da je Oluja bila i više nego nužna! Zamislite da imamo sad tih 250.000 Srba? Pa oni bi stalna teroristička prijetnja. Pogledajte samo kakve probleme Crnogorci imaju sa njima ili Makedonci sa Albancima. Fala Tuđmanu, admiralu Domazetu Loši, Gotovini, Markaču na veličanstvenoj Oluji”, napisao je izvjesni Krešo u komentarima na intervju Miloša Degeneka.

I tu nije kraj uvredama i pretnjama:

“Vrati traktor, Miloše”, još jedan je ružni komentar.

“Mogao si gore proći, mogao si ići peške”, još jedan je od sramnih komentara. I takvih sličnih pisanija – u nedogled.

Izvor: index.hr/Srpskainfo