Realnije je da nema BiH, nego Republike Srpske, a našoj omladini mjesto je u Srpskoj, a ne u BiH. Tako je srpski član BH Predsjedništva reagovao na ratnohuškačke poruke koje ovih dana stižu iz SDA, a koji bi da ospore postojanje priznate srpske teritorije. Šefik Džaferović je na kraju svoje političke karijere i može da priča šta hoće, kaže Milorad Dodik.

“Neće nas nikao odavde pomjeriti, Republika Srpska je država i ona može da se brani, nemojte da nam prijetite, nema nikakve potrebe, nam nikakvog rata, to je samo bildanje mišića ovih dole jadnika koji misle da na taj način poboljšavaju svoju poziciju, ja ne vjerujem da ni u muslimanskom narodu ima potencijala za bilo kakav sukob”, rekao je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH.

Da se prebrojavaju i da žele drugo poluvrijeme, svakodnevno se čuje na tribinama SDA. Prvo lider stranke, a sada i bošnjački član Predsjedništva bi da ukine Republiku Srpsku, nametajući njenom narodu uvrjedljive kvalifikacije i to sa proslave tzv. Igmanske pobjede gdje je spaljeno oko 50 srpskih sela i pobijeno na stotine civila, žena, djece i staraca. Zato i ne čudi što su za Džaferovića zločinci branioci Sarajeva, dok su žrtve agresori.

“Ideološki i politički sljedbenici onih koji su glavni organizatori genocida i udruženog zločinačkog poduhvata, ometaju naš napredak ka postizanju pune stabilnosti, prosperiteta i članstva u Evropskoj uniji i NATO-u”, rekao je Šefik Džaferović, bošnjački član Predsjedništva BiH

Srbi imaju svoju politiku i pravo na odlučivanje i toga se neće odreći, niti će igdje otići sa svojih vijekovnih ognjišta, kako to uporno zagovara SDA, poručuje Dodik. Zato neće ni Rusima uvesti sankcije, iako bi političko Sarajevo baš u izbornoj godini da se dodvori zapadu.

“Republika Srpska nikada nije imala kao danas više prijatelja u regionu i svijetu i ne misli valjda da ću ja to njemu reći i ako malo uzmete i pogledate vidjećete da je to tako, ali njegov zarobljeni um ide da kaže kako su zapadnjaci protiv Rusa i evo mi nećemo da uvedemo sankcije Rusima, mi nešto gubimo, ne mi dugoročno dobijamo”, rekao je Dodik.

Jadna je i kukavna zemlja čiji suverenitet i teritorijalni integritet brani ideološki i politički pokrovitelj, glavosječa iz islamskih zemalja Džaferović, poruka je Milorada Kojića direktora Republičkog centra za istraživanje rata. U Udruženju žena žrtava rata Srpske poručuju “da je imalo pravde u BiH Šefik Džaferović ne bi smio ni obavljati važne funkcije, već bi odavno odgovarao za ratne zločine.

Izvor: ATV