U Srpskoj će i danas biti sunčano i vruće, a maksimalnom dnevna temperatura ići će i do 39 stepeni Celzijusa.

Prognoza Hidrometeorološkog zavoda RS pokazuje da će kasnije popodne i uveče na sjeveru i zapadu doći do postepenog naoblačenja, koje bi uveče i tokom noći moglo da donese slabu kišu, ali samo ponegdje.

Sutra ujutru i prijepodne na sjeveru i zapadu umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz malo nižu i prijatniju temperaturu u odnosu na prethodne dane. Biće pretežno suvo, a vrlo slaba kiša je moguća samo ponegdje. Tokom popodneva razvedravanje uz sunčanije vrijeme. Na jugu i jugoistoku sunčano i toplije, a tokom popodneva na istoku će doći do razvoja oblaka koji ponegdje mogu donijeti kratkotrajne pljuskove.

Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, na planinama na jugu povremeno pojačan.

Minimalna temperatura vazduha od 13 do 21, na jugu do 24 stepena, a maksimalna od 28 na zapadu do 36 na jugu, u višim predjelima na zapadu od 25 stepeni.

U ponedjeljak u prvom dijelu dana pretežno sunčano i toplo. Popodne razvoj oblaka od jugozapada ka istoku uz povremenu kišu i pljuskove sa grmljavinom, a uveče će povremenih pljuskova biti i na sjeveru. Minimalna temperatura kretaće se od 13 do 19, na jugu do 24 stepena, a maksimalna od 29 do 36, u višim predjelima od 25 stepeni.

U utorak osveženje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, a moguće su i lokalne nepogode uz jače pljuskove i pojavu grada ponegdje. Oblačnost koja donosi kišu zahvatiće prvo sjeveroistok, a tokom dana će se proširiti na većinu predjela, samo će na krajnjem jugu Hercegovine ostati suvo i sunčano.

Minimalna temperatura vazduha od 14 do 19, na jugu do 24 stepena, maksimalna od 23 do 30, na jugu do 34 stepena.

Izvor: Srpskainfo