Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja tri dana, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini izvršeno je testiranje 473 laboratorijska uzorka, a virus korona potvrđen je kod 197 osoba.

Radi se o 91 muškarcu i 106 žena.

Prema mjestu prebivališta, 5. 8. 2022. godine, prijavljeno je 45 osoba iz Banjaluke, 21 iz Trebinja, 19 iz Bijeljine, po šest iz Zvornika i Ugljevika, četiri iz Čelinca, tri iz Foče, po dvije iz Bratunca, Dervente, Novog Gražda, Pala, Petrova, Rudog i Teslića, po jedna iz Višegrada, Doboja, Kozarske Dubice, Kotor Varoša, Ljubinja, Nevesinja, Prijedora, Srebrenice i Šamca.

6. i 7. 8. 2022. godine prijavljeno je 28 osoba iz Banjaluke, 11 iz Bijeljine, šest iz Zvornika, pet iz Prnjavora, četiri iz Laktaša, po dvije iz Gradiške i Čelinca, po jedna iz Bratunca, Istočne Ilidže, Kneževa, Kostajnice, Mrkonjić Grada, Osmaka, Pala, Petrovca, Prijedora, Han Pijeska, Šekovića i Šipova.

Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je trinaest smrtnih slučajeva. Radi se o osam žena i pet muškaraca, srednje i starije životne dobi iz Banjaluke (četiri osobe), Modriče (dvije osobe), Teslića (dvije osobe), Trebinja (dvije osobe), Čelinca, Prijedora i Rudog.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 115.888 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 6.437 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je ukupno 433.857 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 144, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 66, a u ostalim bolnicama 78. Na respiratoru je 10 osoba, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske sedam, a u ostalim bolnicama tri.

Autor: RTRS