Gradonačelnik Banjaluke ima novca za skupe koncerte, ali nema za isplatu pomoći penzionerima. Više od 170.000 maraka Gradska uprava plaća jedan koncert u avgustu. Na obećanu pomoć od 100 maraka penzioneri i dalje čekaju.

Čekaju i u brojnim banjalučkim naseljima da se riješi problem vodosnabdijevanja. Draško Stanivuković, kažu u SNSD-u, kritikuje druge, umjesto da radi svoj posao. Banjaluci su, kažu, potrebni koncerti, ali ne za ličnu promociju gradonačelnika.

”Čini mi se da se taj tender nazvao Veliki početak 2022., vrijednost je, ja mislim, 172.000 maraka. On non stop, dvije godine najavljuje neke nove početke. Prije toga on je napadao neke druge zbog organizovanja koncerata i kao i kao da uvijek hoće da preduhitri neke svoje postupke, napadajući druge ljude a u suštini on to radi. Za te pare, ja ne kažem da Banjaluka ne treba koncerte, ali za te pare je mogao da riješi neke druge probleme”, rekao je Borivoje Obradović, odborniK SNSD u Skupštini grada Banjaluka.

Umjesto da rješava probleme i  organizuje koncerte,  Stanivuković se voza autobusom sa fotografijama SNSD-ovih odbornika. Gradonačelnik je prekršio i nekoliko zakona, ali mu smeta to što je policija legitimisala vozača autobusa. Ljute ga i pitanja ATV-a o tome čiji su autobusi i zašto su tablice bile sakrivene. Zaštitu od slobode medijskog izvještavanja zatražio je na društvenim mrežama. I to objavom novinara i pitanja uz opasku: ATV i njihova cijenjena pitanja.

”U čijem su vlasništvu autobusi, i zašto su na prethodnom bile prekrivene tablice?”, pitali smo Stanivukovića. ”Kakve to veze ima, kakva su to pitanja, kakva su to pitanja? Vas ne interesuje ovo? Ovo treba da prenesete, a ne ta paušalna pitanja. A znate šta je istina da policija lovi ovaj autobus a ne lovi ove kriminalce i bandite. Evo, autobus je iznajmljujem i ja plaćam. I počastim vozača naravno”, odgovorio je na naše pitanje.

Da novca ima dovoljno, pa i za autobus, Stanivuković je još jednom podcrtao. Mora da je sve to važnije, od osnovnih životnih problema koji muče Banjalučane.

Izvor: ATV