Oko 20.000 građana nije regulisalo svoj status zdravstvenog osiguranja, izjavila je portparol Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske Darija Filipović Ostojić, gostujući u Јutarnjem programu naše televizije.

Filipović Ostojićeva je istakla da je zbog toga FZO Srpske uputio poziv građanima da se jave nadležnim poslovnicama Fonda i da regulišu status svog osiguranja.

– Ovi građani i sada imaju zdravstvenu zaštitu jer je vanredna isituacija uzrokovana virusom korona, ali ga moraju regulisati da ga ne bi izgubili kada se ukine vanredna situacija – rekla je Filipović Ostojićeva.

Ona je istakla da Zakon predviđa 13 novih mogućnosti prijave za zdravstveno osiguranje.

– Sada se u FZO Srpske za zdravstveno osiguranje mogu prijaviti lica bez prihoda, djeca, nezaposlene trudnice i porodilje, osobe koje boluju od malignih bolesti- precizirala je Filipović Ostojićeva.

Podsjetimo, FZO Srpske pozvao je građane koji još nisu prijavljeni na zdravstveno osiguranje, a to se posebno odnosi na one koji su ranije bili prijavljeni po osnovu nezaposlenosti, da se jave nadležnim poslovnicama Fonda i da regulišu status svog osiguranja.

Autor: RTRS