Obećanja članova PDP-a pred svake lokalne i opšte izbore, ustaljena su već godinama. Prolom: ,,odričem se plate ako pobijedim”, nastoje da privole građane i prikupe jeftine političke poene.

Građani su uvidjelI da se ovom parolom služe Jelena Trivić, Igor Crnadak i Draško Stanivuković.

Branislav Borenović, s druge strane, nikada nije ni imao neku značajniju funkciju koje bi mogao da se odrekne, a platu prima ne radeći ništa.

Jelena Trivić, 2018. godine, u borbi za mjesto poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske, obećala je da će se odreći profesorske plate.

Iz Parlamenta i Rektorata Univerziteta u Banjoj Luci, potvrđeno je da je Trivićeva, uprkos predizbornom obećanju, zadržala platu sa Ekonomskog fakulteta, gdje predaje kao vanredni profesor, u iznosu od oko 2.000 KM. Zadržala je i poslanički paušal u iznosu od oko 1.913 KM, a na to sve ima i stimulans za poziciju zamjenika šefa poslaničkog kluba PDP-a.

,,Ukoliko uđem u Parlament, odnosno dobijem na predstojećim izborima mandat poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske, odreći ću se plate na Ekonomskom fakultetu na kojem sam trenutno zaposlena”, obećala je Trivićeva te 2018.

Na isti potez odlučio se i igor Crnadak, koji je istovremeno dobijao dvije plate; platu u Savjetu ministara i onu kao Narodni poslanik, a na sve to dobijao je i dnevnice za službena putovanja.

Tradiciju obećanja i odricanja od plate, podržao je i sadašnji gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković. Stanivuković je na perfidan način iskoristio tragediju Davora Dragičevića, tim putem obećao kako će se odreći poslaničke plate i ušao u Narodnu skupštinu Republike Srpske. Potom, obećao se odreći i plate gradonačelnika, ako pobijedi.

PDP godinama ima istu predizbornu politiku odricanja od plata. Postavlja se pitanje, da li se iko od njih do danas odrekao i jedne jedine marke.

Izvor: banjaluckeprice