Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 273 laboratorijska uzorka, a virus korona potvrđen je kod 136 osoba.

Radi se o 69 muškaraca i 67 žena, od kojih je 17 mlađe, 82 srednje i 37 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 54 osobe su iz Banjaluke, 21 iz Bijeljine, 10 iz Zvornika, po šest iz Prnjavora i Foče, po pet iz Doboja, Laktaša i Rudog, po četiri iz Istočne Ilidže i Srpca, tri iz Čelinca, po dvije iz Višegrada, Istočnog Novog Sarajeva, Lopara, Ugljevika i Mrkonjić Grada, po jedna iz Gradiške, Teslića i Šekovića.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljen je jedan smrtni slučaj. Radi se o muškarcu iz Trebinja, starije životne dobi.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 116.226 slučajeva virusa korona, a preminule su ukupno 6.443 osobe kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je ukupno 434.514 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 165, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 69, a u ostalim bolnicama 96. Na respiratoru je osam osoba, četiri u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i četiri u ostalim bolnicama.

Autor: RTRS