Stanivuković je obećao da će svi penzioneri imati besplatan gradski prevoz, da bi danas postavljao uslove i naveo kako će samo dio njih dobiti besplatnu godišnju kartu. Gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković, održao je danas press konferenciju u Gradskoj upravi na temu besplatnog gradskog prevoza.

Stanivuković je naveo kako gradski prevoz nikad nije bio jeftiniji, uzevši u obzir popust od 30 % koji je dao penzionerima na kupovinu mjesečnih karata.

Kada se uzme u obzir prosta računica, Stanivuković je poskupio gradski prevoz za 30 %, sa 1. 80 KM na 2.50 KM, a potom je dao popust od 30 %, što važi i za cijene mjesečnih karata.

Rezultat ovoga je da Stanivuković nije uradio ništa. Cijene pojedinačnih i mjesečnih karata, nakon poskupljenja, a sa popustom su ostale iste, a o besplatnom javnom prevozu besmisleno je i govoriti.

Penzionerima je obećao uplatiti i po 100 KM podrške, a danas je demantovao te navode pod izgovorom kako je kroz javni prevoz na mjesečnom nivou, svakom penzioneru ustupio po 150 KM mjesečno.

Izvor: banjaluckeprice