Vršilac dužnosti direktora prijedorskog “Vodovoda” Dragan Stamenić podsjetio je da je Crno vrelo zajednički dugogodišnji projekat Prijedora i Banjaluke u koji je do sada uloženo više od 20 miliona maraka.

“U posljednje tri godine izvođač radova `Hidrokop` je na našem terenu izvodio završne radove u dužini od 240 kilometara mreže, završno sa šahtovima. Predviđeno je da se spoji oko 3.000 potrošača u 11 naselja. Mi smo u proteklom periodu pustili pet naselja: Krivaja, Jelićka, Gradina, Marićka i Niševići”, rekao je Stamenić novinarima u Omarskoj.
On je zamolio buduće potrošače da izmire svoje obaveze prema gradu budući da su priključak vode u proteklom periodu mogli da plaćaju na rate jer sada, ko nema priznanicu da je izmirio svoje obaveze biće preskočen i neće biti spojen dok ne izmiri svoje obaveze.
“Tako i nama stvaraju određene probleme jer moramo preskakati kuće i moramo se dva- tri puta vraćati na teren”, dodao je Stamenić.
On je naveo da se treći dan spajaju domaćinstva u Omarskoj, da nakon toga slijedi Bistrica, a u naredna dva do tri mjeseca Srednja i Donja Lamovita, Petrov gaj, Kamičani i Kevljani.
Na području Prijedora vodovodnom mrežom nije pokriveno još 14 naselja, među kojima Saničani, Rakelići, Busnovi i Petrovo, za šta “Vodovod” ima spremnu projektnu dokumentaciju.

Izvor: prijedorgrad