Demarš Izraelu zbog podrške HDZ-ovim prijedlozima izmjena Izbornog zakona. Insturkcije ambasadorima BiH da 11. Jula zastave spuste na pola koplja. Pozivanje na sankcije Rusiji. I tako u nedogled kada je u pitanju ministrica spoljnih poslova BiH Bisera Turković. Da može kako hoće, pokazali su i revizorski izvještaji. Turkovićeva je biznis karticu peglala kao da na njoj nisu bili novci građana BiH. Koliko će da potroši, odlučivala je sama. Jer za Turkovićevu, sistem interne kontrole kao i da ne postoji.

“Kontrolom korišćenja službene biznis kartice koju koriste ministarka i zamjenik ministra, nismo se u potpunosti mogli uvjeriti u opravdanost korišćenja u svrhe za koje služi, s obzirom na to da u nekim slučajevima nedostaju specifikacije i računi koji dokazuju namjenu korišćenja sredstava”, navodi se u revizorskom izvještaju za MIP u Savjetu ministara BiH.

Bisera Turković gotovo nikada ne traži saglasnost Predsjedništva BiH. Poteze povlači onako kako ona misli da treba, i u glavnom na štetu Republike Srpske.

“Biseri Turković i SDA, MIP služi kao paravan za obavljanje sumnjivih radnji koje narušavaju bezbjednost u BiH. Svi ovdje znaju ko je Turković i s kim mi danas moramo da radimo u BiH. Zbog nje niko ne priča o evropskom putu BiH, svi danas pričaju o Pakistancima koji ulaze kako hoće i nestaju u BiH, a da relevantne službe nemaju nikakvih podataka o tome”, izjavio je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH.

A pod kontrolom SDA, uglavnom su i sve relevantne službe. Ipak, sva nedjela Bisere Turković, kažu u Republici Srpskoj, teško je sabrati.

“Kako u SDA tvrde, privilegije koje je imala od Alije Izetbegovića kao što je ključ od sefa, za nju su amanet da se izbori za islamsku deklaraciju. Zato bestidno Bisera Turković postavlja sebe iznad Predsjedništva, ustavnog šefa i iznad svih naroda. Bisera Turković je ta koja radi po scenariju što manje BiH. Ona je osoba koja nas zavađa sa državama i krši procedure”, istakla je Sanja Vulić, poslanik SNSD-a u PD PS BiH.

Ministrica SDA ne radi samo na štetu Srpske, već cijele BiH. Ugled BiH odavno je narušen u svijetu.

“Bisera Turković ne radi samo na štetu Republike Srpske, već na štetu cijele BiH. Njeni postupci su neprevaziđeni. Nadam se da će nakon ovog mandata, od 2022. Kada dođe novi savjet ministara, doći neko kompetentniji, bolji, pametniji na mjesto ministra inostranih poslova”, kaže Denis Šulić, potpredsjednik NSRS.

Ministrica spoljnih poslova BiH od kada je sjela u fotelju, samovoljno donosi odluke. U tome joj pomažu i zaposleni, među kojima na rukovodećim pozicijama najviše nedostaje Srba.

 

Izvor: ATV