Ako ste mislili da ste do sada vidjeli sve moguće “bizarnosti” na ljetovanju i plaži – od momka koji je sa sobom ponio šporet, preko sumanutih improvizacija ležaljki, pa do ekipe koja je praktično sav namještaj preselila na pijesak – uvjeravamo vas da ima i uvrnutije.

Prizor sa hrvatskog primorja koji je osvanuo na popularnoj Fejsbuk stranici Dnevna doza prosječnog Dalmatinca nasmijao je sve do suza!

Kako su administratori ove stranice stručno zaključili, neobična fotografija je nastala na plaži u okolini Splita, u Kašunima, a prizor dvojice muškaraca koji spavaju u specijalno uređenom smještaju, nazvali su “Luxury cozy apartment”. Samo pogledajte fotku i biće vam jasno zašto je tako nazvana…

Na slici se vide dvojica turista (procjena je da su iz Turske) koji su umjesto peškira na pijesak prostrli ćilime, a pod glave su stavili isti tako luksuzne jastuke napravljene u domaćoj radinosti. Da ih sunce ne bi ometalo u dremci, postavili su i poveći šator, tako da je cijeli “aranžman” podsjetio na neku scenu iz “Aladina” ili “1001 noći”…

Naravno, mreže su se usijale od komentara, a evo šta su oni najduhovitiji rekli…

“Peškiri su za početnike i amatere”, “Ovi su komplet dnevnu sobu dofurali na plažu. Ovo je vrh”, “Žulja li, Aladine?”, “Di su parkirali kamile?”, našalili su se.

Mnogi su im i pozavidjeli…

“Divota. I ja bih ovako. Blizu mora, ladovina, kamenje ne bode… Baš super”, napisala je jedan korisnica.

“Savršeno! A ekipa koja se cijele godine stiska i štedi za apartman na 10 dana na moru im se ruga i smije…”

Izvor: ATV