U godini kada proslavlja tri decenije postojanja postojanja, Fudbalski savez Republike Srpse krenuo je u realizaciju svog najvećeg infrastrukturnog projekta u istoriji. Od Banjaluke do Trebinje biće izgrađeno devet terena sa vještačkom travom.

“Drago mi je da smo danas okončali proceduru za izbor devet sredina gdje ćemo raditi terene sa vještačkom travom. Posebnu zahvalnost dugujemo svim načelnicima i gradonačelnicima, opštinama i lokalnim zajednicama, te predsjednicima područnih saveza bez koji ovo ne bi bilo moguće. Drago mi je da smo u godini jubileja, kada FS RS proslavlja 30 godina, uspjeli da počnemo sa jednim ovakvim projektom koji će sigurno u budućnosti donijeti puno dobrog za fudbal u Republici Srpskoj. Činjenica je da nećemo stati sa ovim, već ćemo nastaviti na ovome da radimo, ali je najvažnije bilo da počnemo ovaj projekat i to smo danas uspjeli”, poručio je Vico Zeljković, predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske.

U ovaj projekat Fudbalski savez Republike Srpske kreće ruku pod ruku sa lokalnim zajednicama. Danas su potpisani ugovori sa načelnicima i gradonačelnicima, a zadovoljstvo je obostrano.

“Raduje me što je Foča među ovim sredinama i što sam među ovim ljudima. Ovo je veoma kapitalan projekat, pogotovo što je 30 godina Republike Srpske i Fudbalskog saveza. Vjerujjem da ćemo na ovaj način omasoviti sport u samoj regiji i opštini Foča.” , istakao je Milan Vukadinović, načelnik opštine Foča.

Slobodan Javor, gradonačelnik Prijedora, poručio je da će teren sa vještačkom travom biti izgrađen u Omarskoj.

“Tamo imamo jednu dobru sportsku priču, ljudi se trude svim silama da naprave nešto dobro u klubu i ovo će im dati dodatni vjetar u leđa. U prethodnom periodu nismo imali ovako dobru saradnju sa FS RS kao što imamo sada sa gospodinom Zeljkovićem, koji je ne samo sada pokazao da vodi računa o svim lokalnim zajednicama. U više navrata je dolazio u naš grad, razgovarao sa sportskim radnicima što svi u Prijedoru cijene. Naš zajednički cilj je da vratimo staru slavu našem gradu kada su u pitanju svi sportovi”, rekao je Javor.

Vico Zeljković imao je i jasnu poruku za gradonačelnika Banjaluke, koji je, kako je rekao predsedjnik Fudbalskog saveza Republike Srpske još jednom pokazao nezainteresovanost za razvoj sporta.

“Iako nije moje da o tome pričam jer se držim isključivo fudbala, moram da kažem da ovo danas pokazuje jednu nesposobnost gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića, koji nije našao za shodno da se prijavi na jedan ovakav projekat i da Banjaluka dobije jedan ovakav teren. Međutim, cijeneći Banjaluku i sve što taj grad znači u fudbalskom smislu, uspjeli smo da pronađemo drugi modus i preko PFS Banjaluka ćemo da uradimo taj teren” , poručio je Zeljković.

Na novim terenima širom Srpske lopta će se zakotrljati najkasnije do proljeća naredne godine.

Izvor: ATV