Pritisci na hrabru policajku Milicu Latinović iz Bosanskog Petrovca nastavljeni su nedavnom pucnjavom ispred njene porodične kuće u ovom gradu.

Slučajno ili ne, pucala je osoba koja je u jako bliskim vezama sa kriminalcima u redovima lokalne i kantonalne policije koji su optuženi upravo zahvaljujući Latinovićevoj, koja je svoj posao i čast stavila ispred lične koristi.

Hrabra policajka uspjela je zapisati registarske tablice automobila “audi” iz kojeg je pucano, te pokupiti i čaure, pa policija nije imala drugog izbora, nego da utvrdi identitet nasilnika.

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Nakon provjere, utvrđeno je da je Alen Š. pucao iz plinskog pištolja, ali da nema krivične odgovornosti, jer nije nastupila šteta, pa je slučaj zaključen sa prekršajnom kaznom zbog narušavanja reda i mira.

Podsjetimo, hrabra policajka iz Bosanskog Petrovca je u saradnji sa kantonalnim tužiocem Adnanom Tulićem zaslužna za podizanje jedne od najvećih optužnica protiv korumpiranih policijskih službenika u Unsko- sanskom kantonu.

Kriminalna hobotnica

Nakon što je svakodnevno dokumentovala nečasne radnje kolega, odnosno uzimanje novca kao mito od vozača šticara, ali i drugih nesavjesnih vozača koji bi u saobraćaju napravili prekršaj, a koji im je uz plaćanje mita, bio oprošten, Latinovićeva je ostajala u policijskoj stanici u Bosanskom Petrovcu i o svemu obavještavala nadležnog tužioca koji je rukovodio istragom.

Isključivo zahvaljujući hrabrosti Latinovićeve i njene odvažnosti da se suoči oči u oči sa korumpiranim kolegama, iza kojih su najmoćniji ljudi koji i danas rukovode MUP-om USK, ova optužnica je ugledala svjetlost dana.

FOTO: KLIX/RAS SRBIJA
FOTO: KLIX/RAS SRBIJA