Skupština akcionara Rudnika željezne rude “Ljubija” Prijedor usvojila je odluke o raspodjeli dividende i dobiti u iznosi u od 15 miliona KM.

Direktor RŽR “Ljubija” Prijedor Stanko Vujković izjavio je da bi ove odluke u skladu sa zakonskom regulativom trebalo da budu provedene do 10. septembra, odnosno da bi podjela dividende trebalo da počne šestog septembra.

– Dijelimo 15 miliona KM, vrijednost akcije je 0.29345 , svi oni koji su prošli put učestvovali u podjeli znaju koliko će dobiti zato što je isti iznos koji se dijeli  ovaj put. Akcionara je mnogo od Akcijskog fonda, Fonda za restutuciju, Fonda PREF i ostalih fondova. Ima 1.204 akcionara. Prošli put smo to vrlo uredno, praktično i profesionalno izveli i mislim da neće biti problema ni ovaj put – izjavio je Vujković.

Ovo je druga ovogodišnja podjela dividende u RŽR “Ljubija”. Akcionarima je takođe u maju podijeljeno 15 miliona KM.

– Podjela dividende je više značajna za ostale akcionare nego za preduzeće, jer preduzeće se rješava nekih svojih novčanih iznosa, ali je suština priče akcionarskog društva da moraju i akcionari biti zadovoljni. Preduzeće će sebi za redovne aktivnosti ostaviti dovoljno novca i čeka sljedeći način i sljedeću priliku da opet dijeli dividendu akcionarima, odnosno dobit – rekao je Vujković.

Izvor: Srpskainfo