Jelena Trivić se ponovo obrušila na ATV i to u želji da minimizira značaj ski-centra na Manjači. Ničim izazvana referisala se na izjave gosta u našim Centralnim vijestima. Na ovaj besmisleni napad, odreagovao je uređivački kolegij ATV-a, čiju reakciju prenosimo u potpunosti:

Uvažena gospođo Trivić,

Jasno je da vodite svoju kampanju i Vaš je izbor na koji ćete način to da radite, ali Vas upozoravamo da konstantnim pominjanjem ATV-a, po ko zna koji put obilježavate sve zaposlene u našoj medijskoj kući.

Nije nam jasno zbog čega su Vam u Vašoj političkoj borbi puna usta priče o kući u kojoj radi više od 150 ljudi, svih političkih, nacionalnih i vjerskih uvjerenja i ubjeđenja. Pritom, neki od nas ovdje rade i više od 20 godina.

Bježite od razgovora, intervjua, vrlo često i od davanja izjave, a onda po društvenim mrežama “hrabro” napadate naš posao, rad i pokušavate uticati na uređivačku politiku.

Mogli bismo tako, gospođo Trivić, pomisliti da stojite iza onih sramnih i nepravednih sankcija koje smo pretrpjeli početkom godine.

Vaše je pravo i da vodite proteste za određene medije, dok gorepomenute, nepravedne sankcije našoj kući niste ni pomenuli. To bi se, možda, od kandidata za jednu od najozbiljnijih funkcija moglo očekivati. Vi dobro znate zašto je to tako.

A, pošto su Vam puna usta priče o pravu i zakonitostima, molimo Vas i da se upoznate i sa, autorskim pravima, odnosno onima koji se tiču korišćenja tuđih prava na audio i vizuelni sadržaj. Preuzimanje našeg video priloga, bez prethodne dozvole, je ozbiljno kršenje autorskih prava, kako po našem zakonu, tako i po pravilima društvene mreže na kojoj ste ga objavili. Nekoliko takvih prekršaja može dovesti do gašenja Vaše stranice, ali se mi takvim stvarima ne bavimo.

Mi smo ozbiljna medijska kuća, a vjerujemo da ste i Vi ozbiljan političar, te Vam se više neće potkrasti greška da, ničim izazvani, u bilo kakav negativan ili politički kontekst dovodite ATV.

Molimo Vas, raspitajte se kako se ophodi prema medijima i šta znači biti javna ličnost, pa o tome možemo diskutovati u nekoj od naših emisija u koje Vas često, doduše neuspješno, zovemo.

Ugodan dan Vam želi uređivački kolegij ATV-a!

Izvor: ATV