U Gradskoj upravi Prijedor danas je održan Info dan na kojem su zainteresovani za podsticaje u privredi mogli da odbiju sve potrebne informacije o ovom načinu podrške.

U toku su četiri javna poziva za podsticaje za koje je iz lokalnog budžeta izdvojeno 650.000 KM.
Grad Prijedor i ove godine obezbijedio je novac za samozapošljavanje, zapošljavanje, subvenciju kamata na kredite, ali i nabavku mašina i opreme koja je potrebna privrednicima.

Načelnik Odjeljenja za privredu i preduzetništvo grada Prijedora Rade Rosić objasnio je da su u toku četiri javna poziva.
-Jedan javni poziv se odnosi na zapošljavanje novih radnika, samozapošljavanje i uvođenje sertifikata, drugi se odnosi na podršku konkurentnosti malih i srednjih preduzeća kroz nabavku opreme, mašina i alata za proizvodne djelatnosti. Ove godine uveli smo novi javni poziv za podršku nabavke alata, opreme i mašina za uslužne djelatnosti kao što su građevinarstvo, informacione i komunikacione tehnologije i ostale uslužne djelatnosti. Takođe imamo i podsticaje za subvenciju kamata na kredite-rekao je Rosić.
Javni poziv za subvenciju kamata na kredite otvoren je do kraja ove godine, dok su ostala tri za podsticaje u privredi otvorena do kraja ovog mjeseca. Ovi javni pozivi objavljeni su i na internet stranici Grada Prijedora.

Izvor: prijedorgrad