Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 226 laboratorijskih uzoraka, a virus korona potvrđen je kod 109 osoba.

Radi se o 53 muškarca i 56 žena, od kojih je 17 mlađe, 58 srednje i 34 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 31 osoba je iz Banjaluke, 22 iz Bijeljine, sedam iz Ugljevika, po šest iz Zvornika i Prnjavora, po pet iz Kneževa i Foče, po četiri iz Laktaša, Prijedora, Rudog i Čelinca, po dvije iz Dervente i Šekovića, po jedna iz Istočne Ilidže, Јezera, Lopara, Ribnika, Sokoca, Srpca i Čajniča.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljen je jedan smrtni slučaj. Radi se o muškarcu starije životne dobi, iz Banjaluke.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 117.118 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 6.460 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je ukupno 436.286 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 169, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 67, a u ostalim bolnicama 102. Na respiratoru je pet osoba (Univerzitetski klinički centar Republike Srpske).

Autor: RTRS