Dugogodišnji visoki funkcioner SDS i bivši ministar bezbjednosti BiH, Dragan Mektić, juče je naprasno promijenio odluku da napusti stranku i pređe u DNS.

Kako je Mektić prethodnih dana, maltene, sve dogovorio oko prelaska u DNS, a lider te političke partije, Nenad Nešić, javnosti obznanio da bi već sljedeće sedmice Mektić i zvanično trebalo da postane njihov član, aktuelni poslanik SDS u Predstavničkom domu parlamenta BiH ponovo je “okrenuo ćurak”, promijenio priču i poručio da ne mijenja stranački dres.

– Ostajem u SDS. Nakon višečasovnih razgovora s predsjednikom Šarovićem odlučio sam da ostanem član stranke. Problemi sa pojedincima iz Opštinskog odbora SDS Prnjavor postoje, ali oni ipak ne mogu poništiti sve ono što sam kroz godine uradio za stranku i stranka za mene – rekao je juče Mektić za TV K3.

Inače, samo dva dana ranije Mektić je na Tviteru poručio da je “najveći dio života posvetio SDS i da je sad uvidio da je to promašen put posvećen interesima određenih kriminalizovanih pojedinaca i da od sada traži treći put”.

Dragan Mektić se nije javljao na naše brojne telefonske pozive, pa smo tako ostali uskraćeni za detaljnije objašnjenje zbog čega je iznenada promijenio stav.

S druge strane, predsjednik DNS, Nenad Nešić, za Srpskainfo kaže da ne želi komentarisati Mektićevu posljednju izjavu, poručujući da će se sve “vrlo brzo otkriti”.

FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

– Ja sam čovjek od riječi, koji poštuje dogovoreno. Vrijeme će sve pokazati – kratko je poručio Nešić.

Izvori Srpskainfo iz vrha SDS, koji su insistirali na anonimnosti, tvrde nam da je glavni razlog Mektićeve “pobune” i najave odlaska iz stranke bilo to što se njegovo ime nije našlo na bilo kojoj od lista kandidata SDS za predstojeće izbore.

– Osim toga što je već godinama u otvorenom sukobu s Nemanjom Vasićem i Miladinom Stanićem, najuticajnijim stranačkim ljudima u svom rodnom Prnjavoru, Mektić se našao strašno uvrijeđen time što nije stavljen na listu kandidata SDS za Narodnu skupštinu ili Parlament BiH. Kratkog fitilja, kakav već jeste, Mektić je na društvenim mrežama prvo danima prozivao SDS da se okrenuo zaštiti interesa tajkuna i kriminalaca u svojim redovima, a zatim je ušao u pregovore sa DNS oko prelaska u njihove redove – ističu naši sagovornici.

Oni, između ostalog, otkrivaju i to da je Mektić zaista postigao načelni dogovor s liderom DNS o prelasku u tu političku partiju, da je sve trebalo biti ozvaničeno početkom sljedeće sedmice, ali da se onda dogodio famozni razgovor s Mirkom Šarovićem.

– Da li je Šarović tom prilikom nešto obećao Mektiću ili ga je stranački šef nečim drugim uspio ubijediti da ostane u SDS, nije poznato. Ono što je činjenica jeste to da svojim posljednjim postupcima Mektić sigurno nije popravio svoj poljuljani status u SDS, a u široj javnosti ostavio je utisak neozbiljnog političara, koji danas misli jedno, a sutra drugo – tvrde sagovornici Srpskainfo.

Izvor: Srpskainfo