Otvaranjem murala na glavnoj Pošti, završena je dvodnevna manifestacija „Dani Inđije u Prijedoru“. Autor murala Dejan Ivanović Wuper ističe da mu je zbog bratskih odnosa Inđije i Prijedora posebno drago što je imao priliku da u gradu na Sani i u gradu murala uradi jedno od svojih mnogobrojnih umjetničkih djela.

“Volim da radim neke scene iz djetinjstva i klince, tako da sam fotkao moje komšije sa sela, Unu i Nikolu. To su brat i sestra, inače su baš iz ovih predjela, a  Una je dobila ime po rijeci Uni, tako da, eto još jedne simbolike. Drago mi je što radim ovdje u Prijedoru jer inače Prijedor je  grad murala i drago mi je da se i moj mural nađe ovdje”, kaže Ivanović.

U Gradskoj upravi  najavljuju nastavak saradnje i planove za naredni period.. “I iduće godine idemo nekim ustaljenim koracima, a to je razmjena, odnosno uzvratne posjeta  najboljih učenika  Inđije i Prijedora. Imaćemo i kulturnu razamjenu na tom nivou, a svakako će naša udruženja građana koja se bave etno vezom gostovati na jednoj etno koloniji u Inđiji, koja će biti organizovana u junu iduće godine”, istakla je Monja Kasalović, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti.

Inđija i Prijedor su gradovi pobratimi i uspostavili su dobru saradnju u brojnim oblastima. Mural na kojem su zagrljeni brat i sestra simbolizuje  taj  odnos i prijateljstvo.

Izvor: kozarski