Dešavanja u SDS-u u Izbornoj jedinici 3, koja obuhvata Laktaše, Prnjavor, Srbac i Gradišku, preveliki su teret za mlađanog Aleksandra Trninića. Nekadašnji socijalista, a sada šef Izbornog štaba u Laktašima, na sve moguće načine pokušava da prikrije nezadovoljstvo unutar stranke u kojoj on ima ulogu veznog igrača sa rukovodstvom banjalučkog Odbora, kome je obećao da će u Laktašima SDS osvojiti 4.500 glasova i gotovo duplo više dodati glasovima Mirku Šaroviću i Jeleni Trivić. To bi trebalo da bar malo u oktobru „pogura” ovaj opozicioni dvojac, koji se kandidovao za najviše funkcije na nivou Republike Srpske i BiH.

Politička ljubomora i gubitak mandata

Podrška, posebno Šaroviću, neće lako stići iz Laktaša. Morao bi predsjednik SDS-a da odgovoriti na brojna pitanja.

Pojedini članovi Opštinskog odbora SDS-a u toj lokalnoj zajednici javno su optužili predsjednika stranke Mirka Šarovića da je 2019. godine praktično iz stranke izbacio Željka Babića, predsjednika Opštinskog odbora SDS-a Laktaši i narodnog poslanika iz ove opštine.

Naime, oni za pojedine portale tvrde da je su loklani SDS-ovi moćnici iz Prnjavora i Gradiške „izlobirali“ kod Šarovića da se Babić ocrni kao „papak“ i ekspresno izbaci iz stranke.

Razlog je što su Laktaši prvi put dobili poslanika i to kroz direktan mandat i time, iako, glasački u manjini, ponizili Prnjavor i Gradišku.

Politička ljubomora, dakle, kumovala je da Željko Babić ode iz stranke. Članovi SDS-a u Laktašima javno pitaju Šarovića da li je to tačno?

Spali na jedan mandat?

Kako sada stoje stvari SDS-a u ovoj Izbornoj jedinici postoji samo u Prnjavoru.

Tu se mnogo očekuje od „starog vuka“ Miladina Stanića, koji lovi mandat u Sarajevu i Nemanje Vasića, koji je siva eminecija stranke u ovoj izbornoj jedinici.

Dragan Mektić se pozdravio sa SDS u toj lokalnoj zajednici, jer je veliki teg oko vrata SDS-a u čitavoj ovoj regiji.

Opterećen brojnim aferama Mektić je samo mogao da naštetiti stranci.

U Gradišci je SDS na nivou statističke greške.

Nesređeni unutarstranački odnosi u SDS-u traju i u Gradskom odboru u Gradišci.

Nakon što je Zoran Latinović izgubio lokalne izbore, taj odbor se vrlo teško konsoliduje pa se može očekivati da SDS u Izbornoj jedinici 3, umjesto planirana dva, osvoji samo jedan mandat za Narodnu skupštinu Republike Srpske.

JEDNOM POSLANIK, PONOVO KANDIDAT

Upućeni u dešavanja u SDS-u u zapadnoj regiji tvrde da odlaskom Babića ta stranka u Laktašima više kao i da ne postoji.

Željko Babić je svoje mjesto našao je u Socijalističkoj partiji i na njihovoj listi će pokušati izboriti još jedan mandat.

autor:faktormagazin