Ako je budu branili kao na kongresima SDA ili po receptu počasnog predsjednika partije, koji se međunarodnim mentorima i političkom Sarajevu i javno dodvoravao, hvaleći se prenosima raznih nadležnosti Srpske i ukidanjem njene finansijske nezavisnosti, onda smo zapušili jarak. To je PDP, poručio je Srđan Šekara, član Glavnog odbora SNSD komentarišući slogan PDP za predstojeće Opšte izbore.

Šekara ističe da je javnosti rečeno da će onda kada “pobijedi narod” birajući Jelenu i Mirka pokazati kako se brani, kako se služi i voli Republika Srpska, ali je, slučajno izostavljeno, dodaje, da se to čini preko međunarodnih predstavnika.

“Ipak, jedno su u pravu Srpska mora da se brani, ali upravo od PDP-a, njene podaničke politike i onih međunarodnih faktora koji su joj pokrovitelj, a koji su otvoreno neprijateljski nastrojeni prema našem narodu i svemu onome što jeste stvarni ustavni kapacitet Republike Srpske. Difens, difens je sve što mogu poručiti PDP-u jer sve ostalo, da nije žalosno, bilo bi smiješno”, zaključuje Šekara.

Izvor: Banjaluka.net