КОЗАРСКА ДУБИЦА, 23. АВГУСTА /СРНА/ - У Специјалној болници за физикалну медицину и рехабилитацију "Мљечаница" у Козарској Дубици са радом је почео апарат за екстракорпоралну и неуралну стимулацију неоуромишићног система карличног дна и шок вејв апарат.

U Specijalnoj bolnici za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Mlječanica” u Kozarskoj Dubici sa radom je počeo aparat za ekstrakorporalnu i neuralnu stimulaciju neouromišićnog sistema karličnog dna i šok vejv aparat. Izvršni direktor za medicinske poslove Mile Čeko rekao je novinarima da su to dva veoma inovativna aparata posljednje generacije koji pružaju specifične terapijske usluge koje će naći svoje zapaženo mjesto u pružanju usluga korisnicima usluga Specijalne bolnice “Mlječanica”.

Čeko je podsjetio da je menadžment Bolnice “Mlječanica”, na čelu sa direktorom Darkom Banjcem, opredijeljen da svojim pacijentima pruža zdravstvenu uslugu na izuzetno visokom nivou, što podrazumijeva konstantno ulaganje u nabavku medicinske opreme, smještajne kapacitete i edukaciju zaposlenih.

“Aparati su u primjeni ovog mjeseca, a korisnici mogu da se jave na našu recepciju i zakažu termin i pregled ljekara specijaliste”, rekao je Čeko.

On je istakao da je medicina nauka koja se konstantno razvija, gotovo na mjesečnom nivou, što zahtijeva predan pristup za praćenje novih tendencija koje se primjenjuju u Specijalnoj bolnici “Mlječanica”.

Specijalizant fizikalne medicine i rehabilitacije Brankica Strika Tica istakla je da se novi aparat za ekstrakorporalnu i neuralnu stimulaciju koristi za liječenje niza bolesti u području karlice, bolesti urinarne inkontinencije nakon operacija i porođaja, hronični prostatitis, inflamatorne bolesti karlične duplje, indikacija u smislu čestog nagona za mokrenje, seksualne i erektilne disfunkcije, a da se šok vejv terapija koristi za ortopediju, fizikalnu terapiju i sportsku medicinu.

Izvor: SRNA/kozarski