U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) danas će biti pretežno oblačno vrijeme, od sredine dana očekuju se pljuskovi sa grmljavinom, a ponegdje su moguće i lokalne nepogode.Prije podne biće umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz kraće sunčane periode i povremenu slabu kišu ponegdje, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

U Hercegovini sunčano i toplije, a od sredine dana moguć je razvoj oblaka koji će donijeti pljuskove sa grmljavinom. Pljuskovi će se širiti od juga ka centralnim i istočnim predjelima, a ponegdje su moguće i lokalne nepogode.

Kasnije poslije podne i uveče povremene kiše i pljuskova sa grmljavinom biće i ponegdje na sjeveru.

Duvaće slab do umjeren vjetar sjevernih smjerova.

Maksimalna temperatura vazduha biće od 21 do 27, u višim predjelima od 17 stepeni Celzijusovih.

Jutros je pretežno oblačno virijeme, ponegdje je zabilježena slaba kiša ili rosulja, dok je u Hercegovini pretežno vedro, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura u 8.00 časova: Han Pijesak, Gacko, Mrakovica, Čemerno i Livno 13, Sokolac i Drinić 14, Mrkonjić Grad, Kalinovik, Nevesinje i Šipovo 15, Sarajevo, Tuzla, Novi Grad, Srebrenica, Bihać, Bugojno, Drvar, Jajce i Ribnik 16 stepeni Celzijusovih.

U Banjaluci, Doboju, Prijedoru, Srpcu, Gradačcu i Bileći jutros je izmjereno 17 stepeni, u Bijeljini, Zvorniku, Višegradu, Foči i Rudom 18, Trebinju 19, te u Mostaru 22 stepena Celzijusova.

Autor: SRNA/Srpskainfo