Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor danas je organizovao sastanak sa predstavnicima sindikalnih organizacija šest zdravstvenih ustanova grada Prijedora.

Iz Kabineta gradonačelnika saopštili su da je ovo bila prilika da gradonačelnik još jednom zahvali svim zdravstvenim radnicima na požrtvovanom i profesionalnom radu u prethodnom periodu koji je obilježila pandemija korona virusa.

On je prisutne upoznao o neophodnim procedurama i redoslijedu aktivnosti koji slijede kako bi zdravstvenim radnicima bila isplaćena obećana sredstva kao vid podrške gradske vlasti zdravstvenom sistemu u gradu Prijedoru.

– Nakon što se ispoštuju sve potrebne zakonske procedure planirana sredstva od 400.000 KM biće operativna u narednih mjesec dana, a budući da je sindikat taj koji zastupa radnike , on će donijeti odluku kako će u kojoj zdravstvenoj ustanovi ova sredstva biti raspoređena – rekao je Javor.

On je dodao da je predviđeno da medicinski i nemedicinski kadar dobije po 400 KM.

Gradska uprava želi, ne dobru nego, odličnu saradnju sa zdravstvenim ustanovama i zdravstvenim radnicima i u narednom periodu, poručio je Javor.

Predstavnici sindikalnih organizacija koji su prisustvovali ovom sastanku izrazili su zahvalnost na razumijevanju i održanom obećanju te da su zdravstveni radnici solidarni i da se nadaju da će u svakoj od ustanova naći adekvatan način kako da dodijeljena sredstva budu raspodijeljena.

Današnjem sastanku prisustvovali su: Udružena sindikalna organizacija strukovnog sindikata doktora medicine, medicinskih sestara i tehničara JZU Bolnice „Dr Mladen Stojanović“,Sindikat zdravstva i socijalne zaštite JZU Bolnice „Dr Mladen Stojanović“,Strukovni sindikat medicinskih sestara i tehničara Republike Srpske-sindikalna organizacija JZU Dom zdravlja Prijedor, Sindikat zdravstva i socijalne zaštite Doma zdravlja Prijedor,Sindikat Doma za starija lica Prijedor, Sindikat Zavoda za tranfuzijsku medicinu Republike Srpske – služba u Prijedoru , Sindikat Doma za lica sa invaliditetom Prijedor, Centar za medicinu rada i sporta.

Izvor: Srpskainfo