Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor je organizovao sastanak sa predstavnicima sindikalnih organizacija šest zdravstvenih ustanova grada Prijedora.

Ovo je bila prilika da gradonačelnik još jednom zahvali svim zdravstvenim radnicima na požrtvovanom i profesionalnom radu u prethodnom periodu koji je obilježila pandemija virusa korona.

On je prisutne upoznao o neophodnim procedurama i redoslijedu aktivnosti koji slijede kako bi zdravstvenim radnicima bila isplaćena obećana sredstva kao vid podrške gradske vlasti zdravstvenom sistemu u gradu Prijedoru.
” Nakon što se ispoštuju sve potrebne zakonske procedure planirana sredstva od 400.000 KM biće operativna u narednih mjesec dana, a budući da je sindikat taj koji zastupa radnike , on će donijeti odluku kako će u kojoj zdravstvenoj ustanovi ova sredstva biti raspoređena”, rekao je Javor.
On je dodao da je predviđeno da medicinski i nemedicinski kadar dobije po 400 KM.
Gradska uprava želi , ne dobru nego, odličnu saradnju sa zdravstvenim ustanovama i zdravstvenim radnicima i u narednom periodu, poručio je Javor.
Predstavnici sindikalnih organizacija koji su prisustvovali ovom sastanku izrazili su zahvalnost na razumijevanju i održanom obećanju te da su zdravstveni radnici solidarni i da se nadaju da će u svakoj od ustanova naći adekvatan način kako da dodijeljena sredstva budu raspodijeljena.
Današnjem sastanku prisustvovali su :Udružena sindikalna organizacija strukovnog sindikata doktora medicine, medicinskih sestara i tehničara JZU Bolnice “Dr Mladen Stojanović”,Sindikat zdravstva i socijalne zaštite JZU Bolnice “Dr Mladen Stojanović”,Strukovni sindikat medicinskih sestara i tehničara Republike Srpske-sindikalna organizacija JZU Dom zdravlja Prijedor, Sindikat zdravstva i socijalne zaštite Doma zdravlja Prijedor,Sindikat Doma za starija lica Prijedor, Sindikat Zavoda za tranfuzijsku medicinu Republike Srpske- služba u Prijedoru , Sindikat Doma za lica sa invaliditetom Prijedor, Centar za medicinu rada i sporta.

Izvor: prijedor24h