Draško Stanivuković favorizuje samo jednu agenciju za kulturne i muzičke događaje. Svjesno namješta tendere da bi samo agencija „Stars and more“ dovodila pjevače u Banjaluku, tvrde muzičari i dugogodišnji organizatori koncerata.

Na sve to daje ogromne pare koje nisu realne za takve nastupe. Isti je slučaj, kažu, i sa predstojećim koncertom Bijelog dugmeta. Zasmetalo im je jer se u banjalučkoj Gradskoj upravi stalno hvale da rade transparentno i ne kriju ništa a za javnu  nabavku za taj koncert niko nije znao. Stanivuković je, tvrdi, poziv svjesno poslao agencijama koje se ne bave organizacijom koncerata i jednoj sarajevskoj ageniciji da se iz Banjaluke ne može prijaviti niko. Osim “Stars and more” agencije koja je i prošla i jedina bila obaviještena o pozivu.

“Mislimo da smo stavljeni u drugi plan i to sve zahvaljući ponašanju Gradske uprave i gradonačelnika, nemamo ništa protiv te agencije, ali favoriovanje jedne je indikativno da ne kažem bezobrazno i drsko“, kaže Siniša Tomić, glavni i odgovorni urednik Hard rock radij.

Stanivuković kaže da on nije kriv što neko poziv nije vidio. Moraju, kaže, bolje pogledati.

“Da li neko smatra da nije na vrijeme vidio, što nije, vidio, Gradska uprava nije odgovorna zato sve ima na našim stranicama, na našem sajtu”, rekao je Stanivuković.

To nije tačno, kažu iz Kvin estrade. Nisu imali ni priliku da se odazovu pozivu za organizovanje koncerta Bijelog dugmeta. Slično je tvrde bilo i za novogodišnje koncerte jer je navodno agencija “Stars and more” unaprijed dogovorila pjevače pa je Gradska uprava odlučila da baš njih ugosti. Poručuju, to su tajne a ne javne nabavke.

“Svakome ko iole razmišlja glavom vidi se da je ovo tako drsko i bezobrazno napravljena javna nabavka, ja bi ovo nazvao tajnom nabavkom. Ta javna nabavka morala je da bude 15 dana na sajtu grada, ja sam juče proveo čitav dan tražeći tu javnu nabaku na sajtu za koji Draško kaže da je transpranetan, i znate koji je rezultat? Ne postoji u arhivi za javne nabavke od 16. 6.”, rekao je Zoran Đurić, direktor “Kvin estrade”.

Da se poslovi agenciji „Stars and more“ namještaju pokazuje i to što je ova agencija bila angažovana na keteringu povodom Dana grada iako grad u sklopu Akvane ketering može da organizuje sam.

Autor: ATV