U Protekla 24 časa, u Republici Srpskoj testirano je 210 laboratorijskih uzoraka, novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 85 osoba, a preminulo je šestoro oboljelih.

Među novozaraženima, radi se o 41 muškarcu i 44 žene, od kojih je 16 mlađe, 34 srednje i 35 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 29 osoba je iz Banjaluke, 10 iz Bijeljine, po sedam iz Zvornika i Prnjavora, šest iz Laktaša, četiri iz Kneževa, po tri iz Doboja, Mrkonjića i Ugljevika, po dvije iz Gradiške, Kozarske Dubice, Prijedora, Stanara i Čelinca, po jedna iz Dervente, Kotor Varoša i Šipova.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je šest smrtnih slučajeva. Radi se o pet muškaraca i jednoj ženi, srednje i starije životne dobi iz Banjaluke (dvije osobe), Dervente, Istočne Ilidže i Prijedora (dvije osobe).

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 117.711 slučajeva virusa korona, a preminule su ukupno 6.483 osobe kod kojih je potvrđen test na virus korona. Testirano je ukupno 437.656 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 140, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 56, a u ostalim bolnicama 84. Na respiratoru su dvije osobe, jedna u UKC Srpske i jedna u Opštoj bolnici Prijedor.

Izvor: Srpskainfo