Draško Stanivuković trenira strogoću. Želi na silu da preuzme čuveni bokserski klub „Slavija“. Upravni odbor je „iza zatvorenih vrata“ postavio za članove gradonačelnika Banjaluke, njegovog brata Gorana Stanivukovića, te neke najbliže saradnike i napravio politički klub, tvrde bivši bokseri.

Sinoć su se okupili ispred prostorija kluba da pokažu nezadovoljstvo, tako su i otkrili, kažu, nelegalnu sjednicu Odbora. Pozvali su Republički inspektorat da sve provjeri. Sve one koji su se usprotivili, Stanivuković bi da skloni. Za njega je sve ovo, kako im je rekao, igra u kojoj oni nemaju šanse.

„Ja kažem, ja Vas uopšte ne razumijem. Ovo nije igra između Vas i mene. Ovo je borba za sport i za boks, koju Vi uopšte niste u posljednja dva mjeseca prepoznali i kako se približila kampanja, Vi ste se uključili i otpočeli svoju kampanju. On je rekao: ‘vidjećeš ti’, i na kraju odmazda je bila kroz nekih dva sata pojavilo se negdje 15 opštinskih inspektora u mom restoranu. Blokirali su kompletan restoran“, rekao je Dalibor Petković, bivši bokser BK „Slavija“.

„Meni je to ispod časti i poniženje da na takav način pričam s nekim, pogotovo predstavnicima Gradske uprave, da se ja tako obraćam njima, prvo ne bih iz svoje kulture. Šta je ko vidio, ja ne razumijem i ne znam otkud takva priča uopšte“, rekao je Vladan Kljajić.

A gradonačelnik je umjesto boksera vidio batinaše. Dok se, navodno, bori za „Slaviju“, neke bivše boksere naziva huliganima.

“Borba protiv huligana, borba protiv onih najgorih među nama. Takvim ljudima se mora stati u kraj. Klub ‘Slaviju’ treba da vode ljudi koji mogu da vrate dugove, koji mogu da budu uspješni menadžeri. To je stoka”, izjavio je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

„Nas boksere naziva stokom. Drago mi je ako je između mene ‘huligana’ izabrao nasilnika koji tuče žene po Osnovnom sudu Zorana Milakovića, višestrukog prestupnika, koji je zaposlenicu RUGIPP-a golom šakom udario u sudu i to je podrška Draška Stanivukovića. Ako se tako bude gradila ‘Slavija’, vjerujte mi da za šest mjeseci nećemo imati više ni ove barake“, naveo je Petković i dodao: „Sve jedan čovjek koji se sinoć zadesio je čovjek BK ‘Slavija’, bivši bokser ‘Slavije’, koji je srcem ovdje došao da brani boje ‘Slavije’, a ne politiku i privatnu svojinu Draška Stanivukovića.“

Nastaviće bokseri da brane ovog banjalučkog velikana. Vrata prostorija kluba su za njih zaključana, pa su noć proveli na klupi. Zaključana su čak i za legende kluba – Antona Josipovića i Dragana Batara, zbog kojih je za „Slaviju“ čuo cijeli svijet. Ključ su našli za politiku i Stanivukovića.

Izvor: ATV