Za koncert se ima 200.000 KM, za penzionere nema pomoći od po 100 KM – takvi su prioriteti banjalučke Gradske uprave. Nema još ni puta i vode u više mjesnih zajednica. Zato su građani nezadovoljni. Kažu, nemaju ništa protiv muzičkih manifestacija, ali traže da im se prvo omoguće osnovne životne potrebe. Penzioneri čekaju već osam mjeseci da gradonačelnik ispoštuje odluku Skupštine grada.

“Penzioneri veliki korisnici svih usluga u gradu Banjaluci, gdje troše svoje penzije, od režija i ostalog, gdje se dio sredstava vraća u budžet grada, smatramo da penzionerima treba isplatiti tih 100 KM, pogotovo, to je vrlo bitno penzionerima koji imaju mala primanja”, rekao je Zoran Uletilović, predsjednik Udruženja penzionera Banjaluka.

“Ako ima sredstava, neka se održavaju koncerti, ali treba ispoštovati skupštinsku većinu, odnosno odluku svih odbornika, jer je Budžet jednoglasno usvojen, da se da penzionerima tih 100 KM. Treba prvo ispoštovati njih, pa dalje vi sredstvima, ako grad ima dalje sredstava neka radi šta hoće i šta može”, dodao je Uletilović.

A u tih osam mjeseci gradonačelnik vrti istu priču. Potrebe građana su otišle u drugi plan. Kaže da je to isključivost, te da bi se ostalo bez muzičkih manifestacija ako bi se čekalo da se svi projekti do kraja izvedu.

“Onda na taj način nikada se ne bi čula ni pjesma, nikada ne bi bio ni koncert. To bi isto kao što bi vi rekli, znate nemojte da idete na neku zabavu, nemojte da idete na neku svadbu, dok ne vratite sve jednu ratu svog kredita, što ćete tamo, potrošićete 100 KM”, rekao je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

A i da, na primjer, građani krenu na neku svadbu, valjda bi tako trebalo da idu neokupani i gotovo „kozjim stazama“. Brojni Banjalučani muku muče s vodom i putevima. Ovoga ljeta mnogima su slavine ostale suve, a po vodu u grad su išli putevima gdje je rupa na rupi. Iz Priječana poruka gradonačelniku da ne daje obećanja koja ne može ispuniti.

“Više je pokidao asfalta prije izborne kampanje, nego sad šta je uradio. ’Ajde mi samo navedite primjer za ove dvije godine gdje je urađena neka saobraćajnica”.

“Mašine su otjerane prije dva mjeseca. Bilo je obećanje da će doći. Mislim, nema ni projekta, ni volje da se radi, izgleda, ovdje. E, sad, za neke druge stvari ima novca, a za nas nema”, kažu građani.

Žale se građani i na loš odvoz smeća. Strahuju i od mogućih poplava na zimu, jer kanali nisu očišćeni.

 

Izvor: ATV