Fudbaleri Rudara iz Prijedora su u 5. kolu Prve lige Republike Srpske savladali Famos iz Vojkovića zasluženo sa 2:0.

Poslije početnog ispitivanja snaga, bez pokušaja na protivnički gol, prvu šansu imaju gosti, i to veliku, u 14. minuti. Pobjegao je Stefan Radaković nakon greške Jolovića, odigrao povratnu loptu, a u kaznenom prostoru u posljednji trenutak Tešanović blokira pokušaj Demonjića i spriječava slavlje gostiju iz Prijedora.

Famos je na prve šanse čekao do polovine prvog dijela, a tada tri vezana kornera ima Ognjen Mičić, no odbrana Rudara nekako uspjeva da otkloni opasnost i sačuva svoj gol. Nakon toga prijeti i Danel Blažić, ušao je u kazneni prostor i šutirao, lopta ide preko gola Ariasa.

U sljedećem napadu uzvraća Rudar. Namirisali su Prijedorčani probleme na lijevoj strani Famosove odbrane, Radaković je sa lakoćom svojom brzinom koristio situacije, odigrao je povratnu za Demonjića kojem Marko Terzić brani šut.

Treća je bila sreća za Aleksandra Demonjića u prvom poluvremenu. Ovaj put nije Radaković probio po strani, već je Demonjić povukao kroz sredinu loptu i sa nekih dvadesetak metara majstorski pogodio kontra rašlje Terzićevog gola za vodstvo.

Umalo je Famos mogao do izjednačenja samo dvije minute kasnije. Ognjen Radović je zamijenio strane sa Ognjenom Mičićem, prošao po lijevoj strani, odigrao u sredinu, gdje se lopta odbila do Zorana Kokota, ali on kao da se nije nadao tom odbitku, samo je postavio nogu i lopta odlazi tik pored stative.

Dvije fenomenalne prilike Rudar ima u razmaku od tri minute. U 56. minuti Marko Mršić je probio po lijevoj strani, sve uradio kako treba i kao na tacni uposlio Ensara Imamagića, ali se u zicer situaciji devetka Rudara ne snalazi najbolje i propada sjajna šansa za Prijedorčane. U 59. minuti ponovo sličan scenario, prodor po lijevoj strani i lopta na drugu stativu gdje je na 7-8 metara usamljen Filip Mikić, ali ovaj put Marko Terzić brani i odbija loptu do prečke i ona zatim pada na liniju, te odbrana Famosa nekako uspjeva da otkloni opasnost.

Pokušao je Famos u posljednjih pola sata da malo više pritisne Prijedorčane, Drinjak je izvršio određena pomjeranja u timu i Famos je izgledao znatno ofanzivnije i dolazio je pred gol Rudara, ali nisu uspjeli da matiraju Ariasa. Prvo je šutirao Marko Marković, koji je iz odbrane prešao u vezni red i sve više se priključivao napadu, a onda i Otović, no Arias sigurno hvata lopte. U 77. minutu sjajna šansa za Famos. Ognjen Radović je sa desne strane ubacio u sredinu, a Dejan Bjeloš šutira tik pored gola, da bi u narednom napadu Ognjen Radović bio izblokiran u posljednji trenutak.

Rudar je na novu šansu čekao do 81. minute. Imali su Prijedorčani tada slobodan udarac, sjajno je gađao Filip Mikić, ali Marko Terzić iz devedeset paradom brani taj šut i izbija loptu u korner.

Konačan rezultat utakmice postavljen je u 89. minutu kada je rezervista Dragan Bilbija promiješao odbranu Famosa, izašao sam na Terzića i lako pogodio za konačnih 2:0.

FAMOS – RUDAR 0:2 (0:1)
SRC „Istočna Ilidža“
Gledalaca: 350
Sudija: Stefan Maletić (Bijeljina)
Strijelci: 0:1 Demonjić 39, 0:2 D. Bilbija 89
Žuti kartoni: Lalović, Marković, Blažić (Famos),D. Marmat, Kovačević, Imamagić, Alibegović, Mikić (Rudar)

FAMOS: M. Terzić, Jolović, Marković, U. Kovačević (od 60. Frganja), Mičić (od 59. Demirović), Radović, Tešanović, Otović, Kokot (od 59. Bjeloš), Blažić, Lalović (od 64. Škrba)

RUDAR: Arias,Cervos, Pekija, Kovačević, Radaković (od 90. M. Bilbija), Imamagić (od 72. Alibegović), Demonjić (od 80.D. Bilbija), Kojić, Kamenčić (od 46.Mikić), Marić, D. Marmat (od 46. Mršić)

Izvor: SportDC