Lideri opozicije u Republici Srpskoj su dobili zadatak od međunarodnih instruktora i političkog Sarajeva da oprobaju koncept građanskog bunta, što je prvi korak ustavnog preuređenja BiH kao građanske države nakon izbora, izjavio je potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić.

– Na to sve češće upozoravaju međunarodni analitičari, a zapravo oni /opozicija/ kriju da su za to dobili obećanja i finansijsko pokriće za kampanju, što njihovu borbu za prava radnika i prava Republike Srpske čini smješnim i tragikomičnim – rekao je Špirić, povodom jučerašnjeg skupa u Zvorniku, koji su organizovali SDS, PDP-a i predstavnici Liste za pravdu i red.

Špirić je za Srnu naveo da politička predstava u Zvorniku, u kojoj lideri opozicije traže podršku za sebe na izborima, a ne radnicima Alumine, zapravo govori o krajnjem beščaću i licemjerstrvu.

– Pitanje na koje nisu odgovorili je koliko imaju radnog staža u realnom sektoru, pošto postoje preduzeća iz tog sektora u kojima su radili gospođa /Јelena/ Trivić, /Igor/ Crnadak, /Branislav/ Borenović i ostali? Da li su kojim slučajem preživjela one firme kojima je nekada rukovodio Mirko Šarović? – upitao je Špirić.

Prema njegovim riječima, takva preduzeće ne postoje, a radni staž opozicionih lidera je gotovo 100 odsto vezan za institucije Republike Srpske, koje uglavnom napadaju i bagatelišu.

U Zvorniku je sinoć održan protest pod nazivom “Odbrana Alumine”, koji su organizovali SDS, PDP i predstavnici Liste za pravdu i red.

Autor: SRNA/RTRS