Nije ovih dana lako biti Vlado Trišić. Osim zvanične uloge glavnog urednika BN televizije, koja se više i ne pretvara da je medijska kuća, nego otvoreno nastupa kao reklamni pano Mirka Šarovića, Jelene Trivić i svih onih koji su podobni ovom dvojcu, Trišić je zauzet i nizom drugih rukovodećih poslova. Kupuje akcije velikih preduzeća i uvećava svoj multimilionski kapital, dok u isto vrijeme kroz program svoje kuće pokušava da predstavi neku svoju veliku brigu za sirotinju i one koji su uskraćeni za neka prava.

Cenzura po konobarskom receptu

Ipak, osnovni posao Vlade Trišića ovih dana je komandovanje i zavođenje reda i discipline u redovima razjedinjene i bezidejne opozicije.

Posljednja epizoda medijskog tajkuna odigrala se nakon obilježavanja godišnjice stradanja srpskog naroda u zločinačkoj „Oluji“ u Novom Sadu.

Za Trišića koji već godinama sprovodi svoj lični rat protiv Milorada Dodika, desio se jedan neoprostiv „grijeh“ Draška Stanivukovića! Milorad Dodik se, naime, rukovao sa drugim javnim ličnostima iz Republike Srpske prisutnim na obilježavanju, pa je između ostalog ruku pružio i gradonačelniku Banjaluke, a Stanivuković je na ispruženu ruku odgovorio i pozdravio se sa Dodikom.

Drašku opomena pred isključenje

Bilo je to dovoljno da Jelena Trivić, koja je bez pozivnice to posmatrala iz redova iza, odmah referiše Trišiću, a Trišić je u nastupu bijesa nazvao Stanivukovića i napao ga zaprijetivši da će ga izbaciti iz programa BN-a ukoliko se nešto slično ponovi prije izbora.

Ova epizoda govori sve o odnosima unutar „saboraca“ u opoziciji i iskrenosti o kojoj pričaju.

Što je još gore, ona potvrđuje da su sve istaknute opozicione „zvijezde“ u stvari obične marionete Trišića i još nekolicine tajkuna i medijskih reketaša.

Kada Jelena Trivić govori o budućnosti Srpske, razlog zašto ne kaže ništa konkretno je jednostavan – ona dobro zna da se o tome svakako neće ni pitati.

TAJKUNSKI POTPIS

Ekipa ratnih i poratnih tajkuna, prevaranata i mračnjaka trlja ruke i pravi račune sa narodnim novcem, nadajući se da će se dokopati vlasti sakriveni iza leđa „čestite“ profesorke.

Ipak, stvari postaju sve jasnije svakim danom.

Patološka mržnja prema Miloradu Dodiku i patološka glad za vlašću jedini je program i Trivićeve i njenih mentora!

autor:faktormagazin