Predsjednik Narodne partije Srpske NPS, Darko Banjac, izjavio je da današnja konvencija te stranke kod manastira Moštanica u Kozarskoj Dubici, kojoj prisustvuje više od 1.000 ljudi, na najbolji način pokazuje snagu NPS-a na političkom nebu Srpske.

Banjac je rekao da je riječ o redovnoj izvještajnoj konvenciji Opštinskog odbora NPS u Kozarskoj Dubici i dodao da su ove stranačke aktivnosti već održane u Prijedoru i Trebinju.

On je dodao da skupu prisustvuje rukovodstvo stranke i gosti, generalni sekretar, potpredsjednici stranke i rukovodstvo gradskih i opštinskih odbora iz Prijedora, Novog Grada i Oštre Luke.

FOTO: NPS
FOTO: NPS

Banjac, koji je i predsjednik Opštinskog odbora te stranke, naveo je da će pred članovima NPS-a biti podnesen izvještaj o radu posljednjih godinu dana i da se očekuju gosti iz koalicionih stranaka, odnosno predsjednika i potpredsjednika SNSD, Milorada Dodika i Željke Cvijanović.

– Zbog koalicionih odnosa bilo bi dobro da i oni čuju taj izvještaj o radu i da razgovaramo o daljim pravcima naše saradnje – rekao je Banjac.

FOTO: NPS
FOTO: NPS

Generalni sekretar NPS, Diko Cvjetinović, rekao je da izvještajna konvencija u Kozarskoj Dubici pokazuje snagu i jačinu te stranke.

– U proteklih godinu i po dana, od osnivanja NPS, mi smo formirali više od 45 opštinskih i gradskih odbora. Iako su mnogi sumnjali u naš uspjeh mi smo svojim radom i trudom uspjeli – rekao je Cvjetinović novinarima.

“Dobra saradnja SNSD i NPS”

Predsjednik NPS Darko Banjac izrazio je zadovoljstvo što je Cvijanovićeva, u ime koalicionog partnera SNSD, danas u Kozarskoj Dubici i što se jača koaliciona saradnja.

FOTO: NPS
FOTO: NPS

– Po meni je jako bitno da se taj dobar odnos nastavi. Zato nam je ovdje i potpredsjednik SNSD Željka Cvijanović, da pokažemo da ćemo i ubuduće nastaviti zajedno ono što smo do sada radili, a to je, prije svega, da ćemo zastupati politiku koja se zove Republika Srpska, pogotovo zato što znam da potpredsjednik SNSD raditi jedan odgovoran posao, gdje politika Republike Srpske mora biti ispred svega – poručio je Banjac.

Potpredsjednik SNSD, Željka Cvijanović, poručila je danas da jedinstvena Republika Srpska može mnogo toga da napravi i da dobra saradnja SNSD i NPS služi u prilog takvom zajedništvu.

FOTO: NPS
FOTO: NPS

– Naša saradnja treba da služi u prilog jedinstvu, zajedništvu, koje pokazujemo na političkom terenu, da bismo u praktičnom smislu imali u rukama sve mehanizme i mogli da izađemo u susret potrebama naših građana – rekla je Cvijanovićeva novinarima u Kozarskoj Dubici, gdje je prisustvovala izvještajnoj konferenciji NPS.

Željka Cvijanović, koja je prisustvovala izvještajnoj konferenciji NPS u Kozarskoj Dubici, rekla je da je to radni sastanak, ali i nešto što treba da pokaže dobru saradnju dvije partije i da je potvrdi.

– U prethodnom periodu imali smo dobru saradnju i tako ćemo nastaviti – izjavila je Cvijanovićeva Srni.

Za jaču Srpsku

Ona je napomenula da su SNSD i NPS kroz svoje politike opredijeljeni da jačaju Republiku Srpsku, čuvaju njene institucije i nadležnosti.

FOTO: NPS
FOTO: NPS

– Opredijeljeni smo da imamo Republiku koja misli svojom glavom, koja je sposobna da odlučuje u svojim institucijama, koja je u stanju da ih jača da bi mogle da rješavaju svoje obaveze prema građanima – rekla je Cvijanovićeva.

Željka Cvijanović je napomenula da su u ove dvije stranke opredijeljeni da zajednički brane sve političke stavove, bilo da je riječ o tome da treba da se iskažu na nivou zajedničkih institucija BiH ili bilo gdje na međunarodnom planu.

Autor: SRNA/Srpskainfo